GasztroHírek  » 

Unalmas a gin-tonik? Van megoldás!

Unalmas a gin-tonik? Van megoldás!

2018.12.06.  | Orbán Szilvia

Egy új termékkel kiélhetik kreativitásukat a bártenderek: forgalomba került egy ízesített „festék”, amellyel új szintre emelkedhetnek a gin-tonikok.

A gin-tonik (G&T) növényi alkotóelemeinek köszönhetően mindig is egy olyan italnak számított, amely – ellentétben keményebb „társaival” – inkább felébresztette, mintsem elaltatta a szájpadlásunkat. Többek között ez is a sikerének egyik titka. Azonban akik még elevenebbé szeretnék tenni a G&T-élményt – legyen szó akár az ízről, akár a megjelenésről – most kipróbálhatják a brit ginmárka, a Bombay Sapphire innovációját, az ehető gin festéket, írja a FoodAndWine.

A különleges festékkollekció – ahogyan nevezik – egyesek szerint forradalmasítja a gin-tonikok világát. A hírek szerint az ehető világoskék festék éteri színt és némi kellemes ízt is ad a kevert italhoz. Az anyagot a bármixerek elsősorban dekorálásra használhatják – a gyártó ajánlása szerint akár a poharak külső, akár belső felületén bevethető.

A termék eredetileg öt brit bárban mutatkozik be, ezek:

a londoni Duck&Waffle, a Mr. Fogg’s és a Scout, valamint az Edinburgh-ban található Panda and Sons, és a manchesteri Tariff&Dale.

A Duck&Waffle kiemelkedik ebből a kezdő listából is, hiszen az ehető ginfesték-kollekció a bár koktélrészlegének vezetője, Rich Woods hathatós segítségével készült.Az öt vendéglátóhely mindegyike egyedi kék festéket kapott: a Duck&Waffle geránium, a Mr. Fogg’s citrus, a Scout bergamott, a Tariff&Dale ananász, míg a Panda and Sons grapefruit ízjegyekkel rendelkező színezőt használhat. A gyártó közlése szerint a következő hónapokban a termékek több mint 150 bárba jutnak majd el országszerte, és várható, hogy új színárnyalatokkal is előrukkolnak.


Azt szeretnénk, hogy az emberek mulassanak jól és legyenek kreatívak, amikor ezt az ikonikus italt fogyasztják”

– fogalmaz Renaud de Bosredon, a Bombay Sapphire brit márkanagykövete.

A kivonatok mindegyike gondosan megtervezett; remekül kiegészítik ginünket, kiemelik annak tökéletesen kiegyensúlyozott ízét, egyben ideális vásznat is kínálnak a kreatív koktélok megálmodásához.”

Arról egyelőre nincs hír, hogy a terméket az Egyesült Királyságon kívül is forgalmaznák.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.