GasztroHírek  » 

Ezüsttálcán kínált hideg hamburgert Trump

Ezüsttálcán kínált hideg hamburgert Trump

2019.01.16.  | Orbán Szilvia, kép: 9gag

Bár azt sokan tudták, hogy Donald Trump imádja a gyorséttermi kosztot – erről több fotó is napvilágot látott korábban –, az amerikai elnök legújabb húzása azonban mindenkit meglepett.

A Fehér Ház ebédlője sok mindent megélt már, de arra valószínűleg nem volt még példa, hogy Abraham Lincoln képe alatt,

hamburgereket, csirkefalatokat és sült krumplit szolgáljanak fel egy fogadáson.

Ez történt ugyanis hétfőn, amikor az Egyesült Államok elnöke a nagy presztízsű amerikai főiskolai futballbajnokság győzteseit, a Clemson Tigers csapatát fogadta rezidenciáján. A hírek szerint az előre egyeztetett időpontot Trump semmiképpen nem szerette volna lemondani még annak ellenére sem, hogy a több mint három hete tartó kormányzati leállás miatt a Fehér Ház személyzetének többsége is a szabadságát tölti.

Állítólag az is felmerült, hogy a First Lady készít tápláló salátát a vendégeknek, de Trump ezt végül megvétózta – elvégre ilyen hatalmas termetű, fiatal atlétáknak hús is jár. Ezért az elnök inkább

azt találta ki, hogy (saját pénzén) összehoz a sportolóknak egy igazán amerikai vacsorát:

gyorséttermi menüket rendelt a McDonald’s, a Burger King és a Wendy kínálatából.

Az ezüsttálcákon ezúttal tehát nem a fine dining legújabb remekei, hanem hamburgerek és sült krumpi halmok díszelegtek kissé elhűlve, amelyek Trump szerint minden amerikai kedvencei.

Nagy volt a meglepetés, egy, a netre feltöltött videó szerint az egyik sportoló oda is súgta társának: „azt hittem, ez valami tréfa”. Trump akciója,

ahogyan az várható volt, megosztotta az internetezőket.

Volt, aki méltatta az elnök talpraesettségét, mások viszont támadták őt, mert szerintük nem adta meg a játékosoknak a kellő tiszteletet:


A megrendelt ételnek egyébként az elnök Twitter-bejegyzése szerint –

az eredetit egy kínos helyesírási hiba miatt törölték

– nagy sikere volt: egy órán belül az utolsó morzsáig minden elfogyott.


Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.