Hírek

S. N.

2021. január 10.

Újabb szívünknek kedves „iparág” kezd megerősödni a kényszerű bezárások miatt: hódítanak a dobozban, üvegben megvásárolható, megrendelhető finomságok.

Az éttermek nagy része mára profin átállt házhoz szállításra, és mi is megkedveltük az újfajta kényelmet. A kész fogások mellett egy új szolgáltatás kezd megerősödni: a vendéglátóhelyek egy része üvegbe vagy dobozba csomagolt finomságokat árul, amit bármikor megvásárolhatunk, fogyaszthatunk, de meg is ajándékozhatunk vele valakit.

Portobello Coffe & Wine

Alig nyitott ki a Veres Pálné utcai kis üzlet, a járvány miatt szinte azonnal korlátozni kellett a működését. Szerencsére nem zártak be, elvitelre

most is lehet kérni kávét, süteményt, a helyiség közepén lévő nagy asztal pedig jelenleg mini marketként üzemel.

A természetes módon készült borok és papírzacskóba csomagolt babkévék mellett olyan finomságok közül válogathatunk, mint a házi készítésű gianduja (mogyorókrém), rayu (chilis fűszerolaj), valamint mogyoró-, mandula- és tonkababból készült vaj, többféle ízesítésben. További információk itt és itt.


Chouchou

A francia stílusú desszerteket és kézműves csokoládékat árusító újlipótvárosi cukrászda példátlan gyorsasággal állt át házhoz szállításra, amellett, hogy elvitelre a Hegedűs Gyula utcai üzletükben is árulják szemet gyönyörködtető desszertjeiket, bonbonjaikat. A termékpalettájukat úgy bővítették, hogy több tartós finomság kerüljön a választékba, így most már a torták, sütemények mellett a webshopjukban rendelhető trüffel, csokoládéba mártott, kandírozott gyümölcs, többfajta ízesítésű táblás csokoládé, forró csokoládé, és hamarosan kapribogyós-karamellás és mogyorópralinés csokoládékrém is. Bővebben itt és itt.


MÁK

Mizsei János, a MÁK bisztró séfje nyáron már példát mutatott a rugalmasságra, amikor az V. kerületi Vigyázó Ferenc utcából leköltözött a Balatonhoz, és pop-up bisztrójával rövid idő alatt nagy népszerűségre tett szert. De a budapesti étterem sem zárt be teljesen, szombaton és vasárnap most is be lehet térni egy-két egyszerűbb, de minőségi fogásért, emellett Mizsei a Kitchy Design-nal közösen kitalált egy elviteles finomságot is: a téli fagyit, ami más desszertek társaságában dobozban elvihető. A gourmet boxok több változatban készülnek, érdemes körülnézni. Bővebb információ itt, itt és itt.


A Séf utcája

Bíró Lajos birodalma, A Séf utcája és a Buja Disznó(k) egységei a Hold utcából átköltöztek a Fény utcai piacra. A szokásos finomságok – rántott hús, krumplisaláta, sólet, töltött káposzta – mellett ők is készítettek üvegbe zárt csemegét. „Friss narancsos fehércsokis trüffel golyók befőttes üvegben Bíró Lajos megálmodása szerint Juhos Joci (Sütizz) megvalósításában” – írják az új termékről a Facebook-oldalukon. Ha valaki a Mammut felé jár, megvásárolhatja, de a Wolton keresztül a többi fogással együtt házhoz is szállítják. A kínálatról itt lehet tájékozódni.


Lehet névnap, születésnap, Valentin-nap, nőnap, húsvét, anyák napja, egy-egy üveg kézműves különlegességgel biztos, hogy nem lövünk mellé – és még kedvenc helyünknek is segítünk talpon maradni.

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra