GasztroHírek  » 

Spatulával a gyermekek éhezése ellen

Spatulával a gyermekek éhezése ellen

2019.08.26.  | Orbán Szilvia

A gyermekéhezés megszüntetését célzó jótékonysági projektben többek között José Andrés, Guy Fieri és Ina Garten is részt vett.

A főként konyhafelszereléseket és lakberendezési termékeket áruló Williams Sonoma adománygyűjtő programjához az elmúlt öt évben híres zenészek, színészek, és más celebritások is csatlakoztak. A Tools for Change nevű projekt keretében a hírességek limitált kiadású spatulákat terveznek, amelyek eladása hozzájárul az Egyesült Államok gyermekéhezés megszüntetését célzó nemzeti kampányához. A No Kid Hungry nemes célkitűzéséhez korábban például Kristen Bell, Neil Patrick Harris, Alton Brown vagy Giada De Laurentiis is csatlakozott.

Az idei kezdeményezés mögé többek között José Andrés, Antoni Porowski tévés séf, Amirah Kassem pék, és Andy Cohen tévés is beállt, olvasható az augusztus 12-én kiadott tájékoztatóban.

A különleges keverőeszközök 14,95 dollárba, azaz körülbelül 4300 forintba kerülnek – ebből az árból 40 étel készülhet a nélkülöző gyerekeknek. A Williams Sonoma azt reméli, hogy a 2019-es akcióval sikerül akár 2,5 millió dollárt is összegyűjteniük, írja a FoodAndWine.

„Újdonsült apukaként most fontosabb számomra, mint valaha, hogy minden gyerek hozzájusson a megfelelő mennyiségű és minőségű táplálékhoz”

– fogalmaz Cohen. „Szerencsés vagyok, hogy az ismertségem által milliókhoz ér el kezdeményezés üzenete, és hiszek abban, hogy igenis felelősségem, hogy rávilágítsak a problémára, illetve, hogy arra bátorítsam rajongóimat, hogy segítsenek a rászoruló gyerekeken.”

Kik voltak benne?

A Tools for Change keretében idén 13 spatula készült Al Roker, Amirah Kassem, Andy Cohen, Antoni Porowski, Gaby Dalkin, Guy Fieri, Hannah Hart, Ina Garten, José Andrés, Lisa Vanderpump, Sean Brock, Trisha Yearwood és Vanessa Hudgens tervei alapján.

A hírességek által tervezett keverők ebben az évben is változatos dizájnokat kaptak. A déli konyha egyik nagykövetének számító Sean Brock keverője például serpenyőben sülő bacont és tükörtojást ábrázol, míg Garten és Porowski spatuláján üzenet olvasható – az előbbijén a „Cook like a pro!”, az utóbbin pedig a „Share your food” inspiráló felirat kapott helyet. Andrés spatulája

a kreativitásra utaló eklektikus, színes pacákkal van tele, Fierié pedig egy „Love, Peace, and Taco Grease” grafikus dizájnt kapott.

A keverőeszközök feje természetesen hőálló, BPA-mentes szilikonból készült.

A jótékonysági kezdeményezés ötödik évfordulója alkalmából a Williams Sonoma 5 olyan bögrét is piacra dobott, amelyeken a korábbi évek legnépszerűbb spatulatervei – Giada De Laurentiis, Jeff Bridges, Kristen Bell, Olivia Munn és Trisha Yearwood elképzelései alapján – díszelegnek. A bögrék megvásárlása 35 adag étellel járul hozzá a nemes célhoz.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.