GasztroHírek  » 

Idén is a világ legjobbjai között a magyar tökmagolaj

Idén is a világ legjobbjai között a magyar tökmagolaj

2018.09.20.

Habár a betakarítás még zajlik, az aratás bizonyos értelemben augusztusban már megtörtént.

A tavalyi elképesztő eredmény után idén újra sikerült a világ legjobb élelmiszerei között megállni a helyüket : a Great Taste Awards szakmai zsűrije a Donum Terrae Tökmagolajat ismét három csillaggal díjazta,  míg a Donum Terrae Tökmagkrémük belépett a két csillagosok elit táborába.Minden évben egyre nő a nevezett termékek száma, idén már meghaladta a 12.600-at. Ezek közül mindössze 192 érdemelte ki a zsűri egyöntetű elismerését és büszkélkedhet három csillaggal, míg 1207 termék volt olyan amely két csillagra volt méltó. (Top 50 élelmiszer választása idén nem történt)

Egyre több ország nevez az elismert londoni székhelyű versenyen és egyre nagyobb számban képviseltetik magukat magyar gyártók is. Idén a Borecet Művek Levendulás Balzsamecete nyerte el szintén a három csillagos minősítést, de született számos két és egy csillagos termék is.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.