GasztroHírek  » 

Így főz egy francia srác

Így főz egy francia srác

2019.09.18.  | S.N.

Mostantól könyv alakban is elérhetőek a népszerű francia FoodTube sztár (mert ilyen is van) bolondos francia receptjei és a nemzetközi gasztronómián alapuló fogásai.

Alex az ételek, az étkezés szeretetét és tiszteletét a nagyszüleitől kapta, akiknél a klasszikus francia konyha alapjait láthatta, a szüleivel való nyaralások során pedig a nemzetközi ízekkel találkozott. Ennek ellenére 25 éves koráig nem gondolta, hogy a gasztronómiában valaha elmélyül. Telekommunikációs mérnöki diplomát szerzett, ám

mikor 25 évesen összeköltözött a barátnőjével, és az ő reszortja lett a bevásárlás és az ételek elkészítése, beleszeretett a főzésbe.

Sőt, megalkotta saját  YouTube-csatornáját, amelyre talán a közvetlen hangvétel miatt is sokan feliratkoztak. És azért is, mert a kulináris élményeket autodidakta módon megismerő srác megközelíthetőbbé tette még kezdők számára is a főzést.Karrierje akkor vett nemzetközi fordulatot, amikor French Guy Cooking videóit látva felfedezte magának Jamie Oliver, és FoodTube csatornájának egyik új arcává tette. Azóta felváltva dolgozik Londonban, New Yorkban és Párizsban. Ételeiben is tetten érhető a nemzetközi jelleg, nem véletlen, hogy a világ három talán legnagyobb kulturális olvasztótégelyében érzi legjobban magát.

A most magyarul is megjelent Így főz egy francia srác című könyvében a klasszikus francia recepteken túl sok más európai, illetve távol- és közel-keleti fogás is található, a tenger gyümölcseitől a puliszkáig sok minden terítékre kerül.

A laikusok számára is érthető, követhető módon mutatja be, milyen technikával készül az ízig-vérig francia crêpe vagy a legjobb thai tükörtojás.

Ami a könyv elsőszámú célközönségét – az újoncokat – első ránézésre visszatarthatja, azok az egyes hozzávalók, de ezek egyrészt helyettesíthetők (ehhez kell némi rutin, de mindenkinek van valakije, aki ebben tanácsot adhat), másrészt ma már Magyarországon is sok mindent bele lehet szerezni Ázsia boltokban, nemzetközi delikáteszekben.

Megijedni semmiképpen sem kell, mert az olvasmányos, laza stílus magával ragadja az embert, receptről receptre viszi. Olyan konyhai trükkök, információmorzsák is találhatók a trendi matt papírra nyomott, színes fotókkal tarkított és fiatalos tipográfiával feldobott oldalakon, amelyek egy tapasztaltabb szakácsnak is hasznosak lehetnek.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.