GasztroHírek  » 

Így jön össze a makaróni és a karácsony

Így jön össze a makaróni és a karácsony

2018.10.19.  | Orbán Szilvia

Nem telik el hét úgy, hogy az internet ne dobna fel valami egetverő gasztrofurcsaságot. Az utóbbi időszak egyik biztos dobogósa minden bizonnyal a sajtos makaróni ízű botnyalóka lenne.

Az emberek – főként tőlünk nyugatra – rajonganak a sajtos makaróniért. A mac&cheese az Egyesült Államokban gyakorlatilag fogalom, a mindennapi étkezés egyik tartópillére. Igazi comfort food, bár legtöbben nem is bíbelődnek az otthoni elkészítéssel, hanem megvásárolják a készétel verziót.

Valószínűleg az ő kedvükben igyekszik a kedvében járni az Archie McPhee, amely piacra dobta a sajtos makaróni ízű cukorpálcát.

A jellegzetes formájú, hagyományosan piros-fehér csíkos, mentolos nyalóka a karácsony egyik alapdarabja világszerte, amelyért kicsik és nagyok rajonganak.

Nem garantáljuk, hogy a most megjelent, sárga csíkozású sajtos nyalóka is ekkora sikert arat majd, de azok, akik odavannak a mac&cheese-ért – főként az instant verzióért – most biztosan örülnek, hiszen a snack íze a gyártó szerint épp a készétel változatot utánozza.

A cég képviselője elmondta, hogy

a botnyalóka nem tartalmaz tejterméket, így a gyártás során valódi sajtot sem használnak.

Érdekes vagy sokkoló?

Döntse el mindenki saját maga, mit gondol a termékről – talán az újdonságfaktor az, ami miatt megérhet egy próbát még akkor is, ha aztán az életben soha többet nem akarunk találkozni ezzel a termékkel.

 

A gyártó mindenesetre a honlapján 6-os csomagban árulja a sárga-fehér candy cane-t, amelyért csaknem 6 dollárt – körülbelül 1650 forintot – kér. A cég képviselője a FoodBeastnek elmondta, hogy a terméket egyelőre meghatározott számban készítették, tehát idén csak addig vásárolható, amíg a készlet tart, azonban ha jól teljesít a piacon, jövőre, karácsony előtt újra visszatérhet.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.