GasztroHírek  » 

Őrült divat, de az íze finom

Őrült divat, de az íze finom

2018.09.21.  | Orbán Szilvia

Elképzelte már valaha, hogy milyen íze lehet egy szobanövénynek? Ugye, hogy nem túl vonzó a gondolat? De ha a finom ital csak kinézetében hasonlít egy cserepes virághoz, akkor egészen más a helyzet.

Az Ázsiából származó hóbortos trend már az Egyesült Államokba is begyűrűzött, adta hírül a FoodBeast.  A cikk szerint egy kaliforniai székhelyű kávéházlánc, a Macchiato már szobanövényhez hasonlító formában szolgálja fel frissítő italait, amit imádnak az emberek.


Akár kávéra, akár teára, akár bobateára fáj a fogunk, a Macchiatonál a kedvencünket kérhetjük „szobanövény” stílusban – ami annyit jelent, hogy az általunk rendelt italt mutatós üvegedénybe töltik és egy réteg tejszínhabbal fedik. Majd a cserepes növények kinézetét utánozva, a földet összetört Oreoval helyettesítik, amelyre egy icipici zöld növényke kerül díszítés gyanánt. Ennyi; ezzel kész is az illúzió.

A boba (vagy gyöngy-, illetve bubble/buborék) tea nem más, mint egy édes, ízesített tea tejjel és tápiókával, amelyet egy nagyobb átmérőjű szívószálon keresztül felszippantva, majd elrágcsálva fogyasztanak.

Bár az otthoni növények kaspójából továbbra sincs kedvünk hörpinteni, egy ilyen itallal talán érdemes egy próbát tenni.

www.foodbeast.com

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.