GasztroHírek  » 

Ilyen söröket még nem látott Budapest

Ilyen söröket még nem látott Budapest

2018.01.29.  | MKO

Láttuk már százféle sörfesztivált Magyarországon, de ilyet még nem: május 25-én és 26-án a BPBW Beer Week in Budapest 2018 kóstolónapjai komoly meglepetéseket tartogatnak. Az esemény különlegessége nem csak az itt elérhető ritkaságszámba menő, egyedi, vagy épp extrém főzetekben mutatkozik meg, de abban is, hogy az ideérkező külföldi sörfőzők személyesen csapolják majd a söreiket.

A skandináv országokban már nem egy ehhez hasonló fesztivál van, az Egyesült Királyság és a Baltikum is zárkózik fel, de a régiónkban még nem volt ilyesmire példa.

Először válnak itthon elérhetővé, ráadásul csapolva, olyan, a műfajban úttörőnek, vagy épp fekete lónak számító texasi vagy chicagói sörök, mint az amerikai Jester King és Pipeworks.

Rajtuk kívül még legalább 15 országból érkeznek majd olyan főzdék, akiknek a söreivel már találkozhattunk a hazai kisüzemi sörös helyeken, de a To Øl, a BrewDog, a Brouwerij de Molen vagy az Amager Bryghus is specialitásokkal készül Budapestre.

A meghívottak közül nem maradtak ki a régióból a nemzetközi hírnév felé menetelők sem – többek közt a Balkezes, a Horizont, a HopTop, a Mad Scientist, a MONYO, a Reketye vagy épp a TuffBuzz is ott lesz a kóstoló napokon.

Nem lesz többszörös pénzvadászat: a belépőjegy megfizetése után egy kóstolópohárral a kézben, a főzdék standjait végiglátogatva korlátlanul kóstolható hat teljes órán keresztül 16 ország 40 kisüzemi főzdéjének 160 különböző söre.

Elmarad a mulatós is: a helyszínül szolgáló Dürer Kertben vadabb hangvételű koncertek gondoskodnak a napok megkoronázásáról. Május 20. és 27. között tematikus rendezvényekkel, csapfoglalásokkal és közönségtalálkozókkal vezetik fel a kóstolók napjai, ezért is indokolt a sörhét elnevezés.

RÉSZTVEVŐ NEMZETKÖZI SÖRFŐZDÉK

(a lista még bővül)

AF BREW Oroszország, AMAGER BRYGHUS Dánia, BAKUNIN BREWERY Oroszország, BEVOG Ausztria, BIRRIFICIO DEL DUCATO Olaszország, BREWDOG Skócia, BROUWERIJ DE MOLEN Hollandia, BROWAR GOLEM Lengyelország, CERVESES LA PIRATA Katalónia, EDGE BREWING CO. Katalónia, JESTER KING BREWERY Egyesült Államok, LERVIG Norvégia, MALMÖ BREWING CO Svédország, MIKROFONBRYGGERIET Svédország, MOOR BEER Egyesült Királyság, MYKONOS BREWING COMPANY Görögország, PIPEWORKS BREWING Egyesült Államok, PÕHJALA Észtország, POPPELS BRYGGERI Svédország, POST SCRIPTUM BREWERY Portugália, PYYNIKIN Finnország, SIGNATURE BREW Egyesült Királyság, TEMPEST BREWING CO. Skócia, THE GARDEN BREWERY Horvátország, TO ØL Dánia, WILD BEER CO. Egyesült Királyság

RÉSZTVEVŐ HAZAI SÖRFŐZDÉK

(a lista még bővül)

ARMANDO_OTCHOA, BALKEZES, GÓLEM SÖR, HOPTOP BREWERY, HORIZONT BREWING, MAD SCIENTIST, MONYO BREWING CO., REKETYE BREWING CO., TUFFBUZZ

.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.