GasztroHírek  » 

Íme, a világ legnépszerűbb tojása

Íme, a világ legnépszerűbb tojása

2019.01.16.  | Orbán Szilvia

Alighogy elkezdődött az év, egy eddig ismeretlen Insta-profil megvalósította a lehetetlent: az általa posztolt fénykép büszkélkedhet a legtöbb kedveléssel. De vajon milyen híresség állhat a megosztás mögött, amely röpke 15 nap alatt több mint 40 millió lájkot gyűjtött össze?

Nem ünnepelt zenekar, sem sármos-bájos színész(nő), sem megamárka nem áll a feltöltött fotó mögött: az Instagram legkedveltebb fotója ugyanis egy szimpla tyúktojás.


A beszédes nevű world_record_egg nevű felhasználó január elején töltötte fel a közösségi oldalra a világos háttér előtt domborító tojást. A fénykép néhány nap leforgása alatt felfoghatatlan számú kedvelést kapott, ami nem csak azért nagy szó, mert egy teljesen új, előzmények nélküli profilról van szó, hanem azért is, mert villámgyorsan maga mögé utasította az eddig rekordtartó Kylie Jennert, akinek újszülöttjével készített fényképét 18 millióan lájkolták.

stormi webster

Kylie (@kyliejenner) által megosztott bejegyzés,


A tojás ezt az önmagában is elég valószerűtlen számot mára meg is duplázta: a fotó cikkünk születésekor közel 45 millió kedvelésnél tart.

Közösségi hack, vagy szociológiai, pszichológiai kísérlet?

A jelenséget többféleképpen értékelhetjük, de tény, hogy a profil a tojásos fotó előtt egyetlen képet sem osztott meg, sőt, úgy tűnik, csupán azzal a céllal indult, hogy lekörözze a Jenner-rekordot. Ezzel a trónfosztással nem először próbálkoztak, de ezidáig senki nem járt sikerrel, tehát ez a tojás tudhat valamit. Amíg a marketing expertek és közösségi média elemzők kitalálják, hogy mégis mit, a tojás szépen tovább folytatja a lájkgyűjtést – klasszikus hógolyó-effektus zajlik a szemünk előtt.

Kihasználva a népszerűséget, a leleményes posztoló máris merchandise tevékenységbe kezdett, és 15 angol fontért, azaz nagyjából 5500 forintért pólókat árul „I liked the egg.”- felirattal.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.