Ízelítő

100 éve született Jókainé Laborfalvi Róza

Rivalda és konyha. Jókai szerelme, a végzet asszonya hajnalban disznót etetett, kappant kopasztott, kofákkal alkudozott, majd megvizsgálta a piruló kalácsokat, beleszurkált a sistergő hurka-félékbe, kikészítette a derelyesarkantyút, a habszedőt, spékelni tanította a szobalányt. Este Gertrudis királynőnek öltözött, akinek mélyen zengő hangjáról Széchenyi István azt mondta: „A legszebb muzsika, amit hallottam valaha.”  »

Visszatérhet a cigányzene a jó éttermekbe is?

Három-négy évtizede a cigányzenés éttermek egyet jelentettek a minőséggel – amelyik étterem adott magára, húzatta a vendégek nótáját. A tradíció néhány év alatt kopott meg, hamar elértünk oda, hogy a minőségi gasztronómiában a muzsikusok félelmetesen cikivé váltak.  »

Mindenki fogyni szeretne?

A túl sok információ és az alapismeretek hiánya egyszerre van jelen életmódunkban – derült ki a közelmúltban lezajlott táplálkozási- és életmód szokásokat vizsgáló kutatásából.  »

Egérrágta élelmiszereket árultak Baranyában

Egérrágta és több éve lejárt élelmiszereket is találtak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szakemberei április elején egy Baranya megyei bolt ellenőrzése során. Az üzlet működését, a súlyos higiéniai hiányosságok miatt, azonnali hatállyal felfüggesztették a hivatal ellenőrei, továbbá elrendelték 105, javarészt lejárt, továbbá nem nyomon követhető, illetve egérrágta élelmiszertétel megsemmisítését.  »

Agresszív szomszéd tette tönkre az egri Brancsot

Ötvenszer jelentette fel a szomszéd a 2015-ben nyílt egri Brancs Kávé- és Borkertet, ám a hatóság sosem adott neki igazat. Előbb a tulajdonosokat, majd a vendégeket is zaklatta. A Koklács Kata és Tóth Adél belefáradt, bezárják a hamar népszerűvé vált helyet.  »

Orrtekerő torma

A tormával hidegben, sárban kell foglalkozni – ez az első, amit megtanultunk Létavértesen, a hungarikumként számon tartott hajdúsági torma hazájában, Heit Lóránd családi kisbirtokán.

Ki lesz a jövő magyar séfkirálya?

Túl vagyunk a III. Czifray-versenykurzus két selejtezőjén és az első fordulóján is, amit a Magyar Gasztronómiai Egyesület a jelentéktelenné vált hazai mesterképzés alternatívájaként szervezett meg.  »

Nem unják meg az avokádót

Csak avokádót tartalmazó fogásokat szolgál fel egy új New York-i "avokadéria", melyet három olasz nyitott.  »

Milyen a jó húsvéti sonka?

Hogyan főzzük? Kell áztatni? Mivel ízesítsük? Ez itt a kérdés húsvétkor. Gódor András, a Sonkás tanácsai sonkához.

Szilvapálinka: van okunk a félelemre?

30 szilvapálinkát ellenőrzött legújabb Szupermenta terméktesztjén a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal. Az érzékszervi és kedveltségi vizsgálat mellett a hatóság laboratóriumaiban ezúttal is megmérték a biztonsági szempontból fontos paramétereket. Végül egy esetben kellett intézkednie a hatóságnak.  »

Magyar pezsgőket díjaztak a franciák

Két ezüstöt hoztunk haza a 24. Chardonnay du Monde nemzetközi borversenyről:a szakértő bírálók az idei évben is szigorú előírások alapján zsűrizték a 38 országból nevezett, összesen 706 féle, kizárólag Chardonnay szőlőből készült bort és pezsgőt.  »

Húsvéti átverés: 6,5 tonna füstölt húst foglaltak le Budapesten

Bizony, vigyázni kell a sonkákkal: közeledik a húsvét, s akik nyerészkedni akarnak, ilyenkor nem ritkán folyamodnak tisztességtelen, törvényszegő eszközökhöz.  »

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. 9
  10. 10
  11. 11
  12. 12
  13. 13
  14. 14
  15. 15
  16. 16
  17. 17
  18. 18
  19. 19
  20. 20
  21. 21
  22. 22
  23. 23
  24. 24
  25. 25
  26. 26
  27. 27
  28. 28
  29. 29
  30. 30
  31. 31
  32. 32
  33. 33
  34. 34
  35. 35
  36. 36
  37. 37
  38. 38
  39. 39
  40. 40
  41. 41
  42. 42
  43. 43
  44. 44
  45. 45
  46. 46
  47. 47
  48. 48
  49. 49
  50. 50
  51. 51
  52. 52
  53. 53
  54. 54
  55. 55
  56. 56
  57. 57
  58. 58
  59. következő »

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább