Ízelítő

A szemünknek sem mindegy, hogy mit eszünk

"Úgy vigyázok rá, mint a szemem fényére" - tartja a mondás, ha általunk féltett személyről vagy tárgyról beszélünk. De vajon valóban óvjuk-e szemünk fényét, védekezünk-e a káros...

Az év gasztrohősét keresi a Playboy

Negyedik alkalommal keresi az év férfijait a Playboy. A Man of the Year idén is hat kategóriában hirdet majd győztest, köztük a hazai gasztronómiai élet legbefolyásosabb alakjaival. A...

Kis Paolo és az aranyszobrocska

Jövő héten 30. alkalommal gyűlnek össze a versenyzők Lyonban, hogy megszerezzék a kis szobrot, az Oscarhoz hasonlító Paul Bocuse-t ábrázoló fődíjat. Nem véletlen, hogy a híres szakács nevéhez fűződik a verseny. Bocuse sokat tett a múlt század gasztronómiájáért.  »

Báránysütés magas és alacsony hőfokon

Ma már könnyen beszerezhető minőségi bárányhús, amelynek elkészítéséhez nem is kell nagy tudomány. Bemutatunk néhány módszert, hogyan készítsünk combból és lapockából ízletes,...

Bocuse d'Or - Interjú Széll Tamással

Néhány nap és kezdődik Lyonban a Bocuse d’Or verseny, ahol Széll Tamásnak, az európai selejtező győztesének és csapatának drukkolhatunk. A versenykiírásról, a METRO biztosította alapanyagokról, a felkészülésről és az esélyekről a döntő előtt az Inspirációk Magazin készített interjút a séffel.  »

Téli gyümölcsök

A hazai gyümölcsök közül csak az alma áll rendelkezésre. A mediterrán citrusfélék közül a citrom, a narancs és a mandarin szezonja tavasz végéig tart. A citrusfélék jó tápanyagforrások. Értékes a C-vitamin-tartalmuk, emellett sok más vitamint, ásványi anyagot, rostokat, antioxidánsokat tartalmaznak, amihez télen nehezen jut hozzá szervezetünk.

Paszternák vagy fehérrépa

Édesebb, mint a fehérrépa, vastagabb és az íze sokkal selymesebb. A piacon néha ezt kapjuk gyökér helyett. De ne ijedjünk meg, ugyanúgy készíthetjük el, sőt püré formájában izgalmas...

Mit várnak 2017-től a világ legismertebb szakácsai?

Palágyi Eszter neve is szerepel a világ 10 séfje között, akiket a 2017-es év gasztronómiai tendenciáiról kérdezett meg egy neves katalán gasztronómiai magazin.  »

A legfinomabb orchidea: a vanília

A vaníliát szinte csak édességekbe tesszük. Pedig a bódító fűszer cukor nélkül nem is édes. Kísérletező kedvű szakácsok szívesen társítják kevésbé markáns ízű alapanyagokhoz,...

Bort, búzát, harcsát! Tíz harcsarecepttel

Kövér, mint egy harcsa, mondták a régiek – fogyasszuk gyakran, mondja a Haltani Társaság ma. Az év (hal)sztárja a harcsa, és mint a halfogyasztás pártolói, mi is csatlakozunk a harcsakampányhoz. De miért is jó a harcsa? Elmondjuk, no és tíz harcsaétellel szeretnénk kedvet csinálni ehhez a remek halhoz.  »

2016 a magyar gasztronómia éve volt

2016-ot a Gasztroélmények Éveként hirdették meg (még 2015-ben), és az biztos, hogy jócskán hallatott magáról a magyar gasztronómia. Bizonyítottunk hazai és külföldi pályán is – végre nem csak itthon voltunk "világhírűek". A leköszönő évet összegezzük.  »

Mesélnek a fánkok

Itt a napkeleti bölcsek ünnepe, a vízkereszt, kezdődik a farsangi szezon. Ha pedig farsang, akkor fánk. Lehet szalagos vagy csöröge, de tudjuk-e milyen volt II. Ramszesz, Marie-Antoinette...

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. 9
  10. 10
  11. 11
  12. 12
  13. 13
  14. 14
  15. 15
  16. 16
  17. 17
  18. 18
  19. 19
  20. 20
  21. 21
  22. 22
  23. 23
  24. 24
  25. 25
  26. 26
  27. 27
  28. 28
  29. 29
  30. 30
  31. 31
  32. 32
  33. 33
  34. 34
  35. 35
  36. 36
  37. 37
  38. 38
  39. 39
  40. 40
  41. 41
  42. 42
  43. 43
  44. 44
  45. 45
  46. 46
  47. 47
  48. 48
  49. 49
  50. 50
  51. 51
  52. 52
  53. 53
  54. következő »

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább