Ízelítő

Téli gyümölcsök

A hazai gyümölcsök közül csak az alma áll rendelkezésre. A mediterrán citrusfélék közül a citrom, a narancs és a mandarin szezonja tavasz végéig tart. A citrusfélék jó tápanyagforrások. Értékes a C-vitamin-tartalmuk, emellett sok más vitamint, ásványi anyagot, rostokat, antioxidánsokat tartalmaznak, amihez télen nehezen jut hozzá szervezetünk.

Paszternák vagy fehérrépa

Édesebb, mint a fehérrépa, vastagabb és az íze sokkal selymesebb. A piacon néha ezt kapjuk gyökér helyett. De ne ijedjünk meg, ugyanúgy készíthetjük el, sőt püré formájában izgalmas...

Mit várnak 2017-től a világ legismertebb szakácsai?

Palágyi Eszter neve is szerepel a világ 10 séfje között, akiket a 2017-es év gasztronómiai tendenciáiról kérdezett meg egy neves katalán gasztronómiai magazin.

A legfinomabb orchidea: a vanília

A vaníliát szinte csak édességekbe tesszük. Pedig a bódító fűszer cukor nélkül nem is édes. Kísérletező kedvű szakácsok szívesen társítják kevésbé markáns ízű alapanyagokhoz,...

Bort, búzát, harcsát! Tíz harcsarecepttel

Kövér, mint egy harcsa, mondták a régiek – fogyasszuk gyakran, mondja a Haltani Társaság ma. Az év (hal)sztárja a harcsa, és mint a halfogyasztás pártolói, mi is csatlakozunk a...

2016 a magyar gasztronómia éve volt

2016-ot a Gasztroélmények Éveként hirdették meg (még 2015-ben), és az biztos, hogy jócskán hallatott magáról a magyar gasztronómia. Bizonyítottunk hazai és külföldi pályán is –...

Mesélnek a fánkok

Itt a napkeleti bölcsek ünnepe, a vízkereszt, kezdődik a farsangi szezon. Ha pedig farsang, akkor fánk. Lehet szalagos vagy csöröge, de tudjuk-e milyen volt II. Ramszesz, Marie-Antoinette...

Bemutatunk egy dán ünnepi menüt!

Napjainkban sokat hallat magáról a dán konyha. A koppenhágai Nomát éveken át a világ legjobbjának választották, René Redzepit korunk egyik legkreatívabb szakácsaként tartjuk számon. Ez...

Sikértörténet: mindent a lisztekről

Ahogy lassan minden ősi táplálékunkat, a búzát sem kíméli korunk táplálkozáskritikája. De tudjuk-e egyáltalán, hogy mit tartalmaznak a különböző lisztek, és milyen fontos szerepet...

Csodaélelmiszer: a joghurt

Több ezer éves, tápláló, erőt adó, tejérzékenyeknek is ajánlott, a fogyókúrák kedvelt alapanyaga. A joghurt magas tápértéke és kellemes ízének köszönhetően napi étrendünk egyik...

Decemberi novella Krúdy emlékére

"A szeretet ünnepe, mondjuk mi, akik itt maradtunk egy olyan korszakból, amikor ismertek az emberek mindenféle elavult fogalmakat, megbocsátást, barátságot, gyengédséget, tiszteletet,...

Olasz karácsonyi kuglóf

Az olasz panettone még nem futott be olyan nemzetközi karriert, mint a tiramisu vagy a gelato, pedig hazájában nincs ennél népszerűbb karácsonyi sütemény. Nálunk a delikátesz boltok...

  1. « előző
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. 6
  8. 7
  9. 8
  10. 9
  11. 10
  12. 11
  13. 12
  14. 13
  15. 14
  16. 15
  17. 16
  18. 17
  19. 18
  20. 19
  21. 20
  22. 21
  23. 22
  24. 23
  25. 24
  26. 25
  27. 26
  28. 27
  29. 28
  30. 29
  31. 30
  32. 31
  33. 32
  34. 33
  35. 34
  36. 35
  37. 36
  38. 37
  39. 38
  40. 39
  41. 40
  42. 41
  43. 42
  44. 43
  45. 44
  46. 45
  47. 46
  48. 47
  49. 48
  50. 49
  51. 50
  52. 51
  53. 52
  54. 53
  55. 54
  56. 55
  57. következő »

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább