Ízelítő

Irány Szentendre

Már látogathatók a Keresd az aranyfakanalat elnevezésű versenyben résztvevő éttermek, ahol kedvezményes menüvel várják a vendégeket. Szavazzunk a legjobb szentendrei vendéglőre!

Ezerarcú, ezerszemű

A máknövény (Papaver somniferum) legalább hatezer éve ismert. Valószínűleg a mediterrán térség nyugati feléből vagy Nyugat-Ázsiából származik. Krisztus előtt 1500-ban Egyiptomban és...

Bálint Borárium

A pázmándi családi vállalkozás jó példa arra, hogyan lehet összefogni a helyi borászokat és a helyi termékeket. Budapestről fél óra alatt megközelíthető a Velencei-hegység lábánál...

A bor ünnepi ital lett

Az egri borvidék borai - így az egri bikavér is - megbízhatóak, stabilak, jó minőségűek még az olcsó árkategóriában is - mondja Simon Péter, az Agrármarketing Centrum vezérigazgató helyettese.

Rákóczi túrós

Még ma is vannak, akik azt hiszik, hogy a Rákóczi túrós II. Rákóczi Ferencről, a fejedelemről kapta a nevét. Pedig Rákóczi János szakácsmester is nagy név volt a népi demokráciában....

Őzlábgomba, rókagomba

Az erdei gombák szeretik az esőt, a langyos őszi időben előbújnak a föld alól – érdemes az erdőkben-mezőkön körülnézni, akad-e valami a konyhára.

Villányba csalogat az ősz

Az újbor már a pincékben pihen, de még színesek a hegyoldalak, szépek az őszi reggelek. Villány szüreti vacsorákkal, őszi rendezvényekkel csábít.

Londontól Baszkföldig

Mágnesként vonzza a világ legnagyobb szakácsait a Gastronomika – mondta Joan Roca, a 2013-ban a világ legjobb éttermének választott El Celler de Can Roca tulajdonos-séfje arra a kérdésre,...

Gault&Millau Magyarország 2014

Az Anyukám Mondta az éve étterme, a Tokaj Kikelet Pince az év borászata, Wolf András és Fekete Antonio az év konyhafőnökei, a Rév csárda kapta a kulináris örökség nevű kitüntetést,...

Fesztiválok ideje

Kürtőskalács-, Gőzgombóc-, Méz-, Csipkebogyó-, Halfesztivál. És akkor még nem beszéltünk a szüreti felvonulásokról, az olaszrizling ünnepéről. Október a fesztiválok ideje.

Az erő legyen veled

A paprikafélék csípősségét a kapszaicin okozza. Mérésére először Wilbur Scoville amerikai kémikus dolgozott ki eljárást. A paprikából készült oldatot cukros vízzel addig hígították, amíg a tesztelők már nem érezték a "csípést". A habanero chile...

Svábhegyi szüret

Pénteken a Jókai villában szerzőnk, Saly Noémi Laborfalvi Rózának, Tóth József faszobrász pedig Jókainak öltözve vonult fel a hagyományos svábhegyi szüreten. Jókai felesége a XIX....

  1. « előző
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. 6
  8. 7
  9. 8
  10. 9
  11. 10
  12. 11
  13. 12
  14. 13
  15. 14
  16. 15
  17. 16
  18. 17
  19. 18
  20. 19
  21. 20
  22. 21
  23. 22
  24. 23
  25. 24
  26. 25
  27. 26
  28. 27
  29. 28
  30. 29
  31. 30
  32. 31
  33. 32
  34. 33
  35. 34
  36. 35
  37. 36
  38. 37
  39. 38
  40. 39
  41. 40
  42. 41
  43. 42
  44. 43
  45. 44
  46. 45
  47. 46
  48. 47
  49. 48
  50. 49
  51. 50
  52. 51
  53. 52
  54. 53
  55. következő »

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább