Ízelítő

Főzőkanálon lovagló boszorkány

A magyar irodalomban, úgy látszik, az írónékből előbb-utóbb gasztronómus válik. Mészöly Miklós felesége, Polcz Alaine nagy sikerű szakácskönyvet is írt, Örkény István neje, F....

A tíz legjobb magyar étel

Az ötlet már önmagában eretnekség. Még hogy kiválasztani tízet a számtalan remek magyar étek közül. De hát évente megválasztják a világszépét, az év autóját, vagy a legjobb éttermeket is. Miért ne rangsorolhatnák kedvenc fogásaikat a gyomor szerelmesei?

A saláta és rokonai

A zöldségek nyersen, salátaként történő fogyasztása a mediterrán térségben terjedt el. Az eredeti recept szerint az alapanyagot sózzák, majd olajjal, ecettel és fűszernövényekkel ízesítik. Pedig ez az eljárás az ókori „dietetikusok” ajánlásán alapul.

Szerdán jelenik meg a Magyar Konyha legújabb száma

A Főzőiskola témája ezúttal a tésztagyúrás. Az ételek fotózása közben Kaunitz Tamás készített néhány képet a tésztákról. Gondoltuk, megmutatjuk.

A legjobb helyek a Dunakanyarban

Vendéglők, bisztrók, termelői piacok. Lángossütő, csokoládé, ínyencbolt. Nem is gondolnánk, milyen kincseket találunk Szentendre és Nagymaros környékén.

4. Sütés

Mire jó az elősütés? Mit jelent a konfitálás? Hogyan budázzunk? Milyen hőfokon süssük a húst? Májusi főzőiskolánk témája: a sütés.

Az Év fiatal menedzsere

A Bárány család száz éve foglalkozik baromfitenyésztéssel. A Master Good Kft. ügyvezető igazgatója, ifj. Bárány László nemrég vette át az Év Fiatal Menedzsere 2012. címet. A...

A királyok eledele

A spárgát XIV. Lajos, a Napkirály olyannyira megkedvelte, hogy még speciális melegházat is készíttetett a termesztésére, hogy egész évben élvezhesse az ízét. Ez vezetett oda, hogy egy...

Horgászverseny Szárszón

A Magyar Konyha csapata is nevezett idén a balatonszárszói Médiakupa Horgászversenyre, amelyet a Balatoni Halgazdálkodási Zrt. kilencedik alkalommal rendezett meg újságírók számára.

Könyvfesztivál gasztroszemmel

Dübörög a gasztro. Belépünk a könyvfesztivál kapuján és az első, ami fogad az olasz vendégstandon egy állvány telis-tele gasztronómiai témájú kötetetekkel. Nézzük, hogy áll a...

Magyar konyha amerikai szemüveggel

Az Onyx, a Mák Bistro, a Bock Bisztró, a Pesti Disznó és a Macesz Huszár szerepel a modern magyar konyha legjobb képviselőit felsorakoztató New York Times listáján.

BioBerlin

Berlin igazi bio-metropolisz. A négymilliós világvárosban negyvenegy bio-szupermarket, nyolcvan kis biobolt található, és szinte minden sarkon nyílt bio-pékség, bio-kávézó. A...

  1. « előző
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. 6
  8. 7
  9. 8
  10. 9
  11. 10
  12. 11
  13. 12
  14. 13
  15. 14
  16. 15
  17. 16
  18. 17
  19. 18
  20. 19
  21. 20
  22. 21
  23. 22
  24. 23
  25. 24
  26. 25
  27. 26
  28. 27
  29. 28
  30. 29
  31. 30
  32. 31
  33. 32
  34. 33
  35. 34
  36. 35
  37. 36
  38. 37
  39. 38
  40. 39
  41. 40
  42. 41
  43. 42
  44. 43
  45. 44
  46. 45
  47. 46
  48. 47
  49. 48
  50. 49
  51. 50
  52. 51
  53. 52
  54. 53
  55. 54
  56. 55
  57. 56
  58. 57
  59. 58
  60. 59
  61. 60
  62. 61
  63. 62
  64. következő »

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább