Ízelítő

A húsvéti sódar titkai

A már megszerzett, de fölös mennyiségű hús tartósítása mindig is kihívást jelentett. Megenni nem tudták, veszni hagyni nem akarták, kellett a szűkös időkre is a tápláló hús.

Pálinka húsvétra

A tavasz beköszöntével földieper- és málnapálinkát ajánlunk olvasóinknak, de a húsvéti sonka mellé vadmeggypálinkát is kínálhatunk.

Sertéstarja: a tavaszi grillezés sztárja

A tarja tökéletes grill alapanyag, hiszen számos zsírér hálózza be, így szaftos és zamatos marad az elkészítés során. Mindemellett a sertés egyik legkönnyebben és legtöbbféleképp...

Hogyan kell sonkát főzni?

Kötözött sonkát vásárolni manapság több mint kockázatos. Húsvét előtt a kereskedelmet elöntik a gyorspácolt, túlfüstölt, vízzel fondorlatosan megszívatott, maradékhúsokból tákolt sonkaszörnyek. Ha van bizalmi hentesünk...

Húsvéti Sajtnapok

A Barát-hegyi Sajtmanufaktúra, a debreceni Nárcisz Birtok, a mónosbéli Bükki Sajt, az etyeki Ödön Major és más kézműves sajtműhelyek részvételével rendezik meg a sajtnapokat országszerte.

Az extra szűz titkai

Hazánkban az olívaolaj kultúrája még gyerekcipőben jár. Most kóstolgatjuk a különféle olajokat, már az is eredmény, ha sütéskor-főzéskor tudatosan váltogatjuk a repce-, az olíva-vagy a magolajokat. A forgalmazók kihasználják tájékozatlanságunkat, és ügyes címkéikkel "extra...

A tél gyümölcsei

Amíg megjelennek az első hazai gyümölcsök, a szamóca, cseresznye, meggy, addig a piacok standjain a trópusi és szubtrópusi gyümölcsök közül válogathatunk. Tél végén még mindig jobb egy narancs vagy egy ananász, mint a Görögországból érkezett éretlen eper.

Eszi, nem eszi... Zöldségközösségek

Francia mintára szerveződnek országszerte egyre-másra a zöldségközösségek. Néhány tucat család támogatási szerződést köt egy közeli gazdával - általában egy évre. A zöldségközösségek tagjai viselik a gazdaság kockázatait, cserébe...

A Michelin-sztori

A tavasz beköszöntével egy vörös könyvecske tartja rettegésben Európa konyhafőnökeit. Külsőre olyan, mint Mao Ce-tung fő műve, de belül nem a kínai kulturális forradalom vívmányait sorolja, hanem éttermeket. Nem Biblia, nem is az alkimisták titkos orákuluma, csak egy étteremkalauz. Sokan mégis a...

Molnár Gábor a magyarországi Bocuse d’Or nyertese, Michelin-csillagos a Borkonyha Étterem

A Bocuse d’Or magyarországi döntője alatt egy szenzációs hír járt körbe: A Borkonyha, Sárközi Ákos konyhája megkapta a Michelin-csillagot.

Nagy Anna lett az "Év Desszertje verseny" győztese

Nagy Annának, a Salon Étterem Budapest cukrászának adta át az első helyezettnek járó egyedi üvegdíjat a hazai és nemzetközi cukrászokból álló nívós szakmai zsűri a 2014-es SIRHA Budapest Desszert versenyen.

Magyar Konyha Termelői Díj a Dining Guide esten

A Hennessy-Dining Guide díjátadó gálán az Onyx lett az Év Étterme, Kövér Zoltán, Molnár János és Sáfrány László pedig a Magyar Konyha Termelői Díját vehették át.

  1. « előző
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. 6
  8. 7
  9. 8
  10. 9
  11. 10
  12. 11
  13. 12
  14. 13
  15. 14
  16. 15
  17. 16
  18. 17
  19. 18
  20. 19
  21. 20
  22. 21
  23. 22
  24. 23
  25. 24
  26. 25
  27. 26
  28. 27
  29. 28
  30. 29
  31. 30
  32. 31
  33. 32
  34. 33
  35. 34
  36. 35
  37. 36
  38. 37
  39. 38
  40. 39
  41. 40
  42. 41
  43. 42
  44. 43
  45. 44
  46. 45
  47. 46
  48. 47
  49. 48
  50. 49
  51. 50
  52. 51
  53. 52
  54. 53
  55. 54
  56. 55
  57. 56
  58. 57
  59. 58
  60. 59
  61. 60
  62. 61
  63. 62
  64. 63
  65. 64
  66. 65
  67. 66
  68. 67
  69. 68
  70. 69
  71. 70
  72. 71
  73. 72
  74. 73
  75. következő »

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább