Gasztroarcok  » Ínyencek

„Élem a Kistücsök-életet”

Csapody Balázs

Kiváló minőségű, de közérthető konyhát visz a balatonszemesi Kistücsök. A tulajdonos szerint sokat változott a hazai gasztronómiai kultúra: nem 25 évnyi lemaradást hoztunk be, hanem ötvenet. A Pannon Gasztronómiai Akadémia új elnökével beszélgettünk.

Miért nem lettem szakács?

Temesi Ferenc

Por című művében külön szócikk a paprika, a kenyér, a krumplis tarhonya. Regényeiben sokszor esznek: paprikás halat, kishúst, beszélgetős levest, keszőcét. Temesi Ferenc Kossuth-díjas írónál minden összefügg mindennel. Főként az étel és az élet.

Műveljük kertjeinket!

Bálint György

Kevés olyan történelmi csapás volt a XX. században, amelyet ne élt volna át. Derűje, munkakedve 98 évesen is töretlen. Blogol, előadásokat tart, cikkeket ír. Interjú Bálint Gazdával, az ország főkertészével.

"Egy jó pörköltet sokkal nehezebb elkészíteni"

Miklósa Erika

Húszévesen lett az Operaház társulatának tagja, Éj királynőjeként az egész világot bejárta az elmúlt 25 évben. Az utóbbi időben inkább itthon énekel, hogy minél többet lehessen a családjával: férjével és kislányával.

"Teoretikus gasztronómus vagyok"

Béres József

Az, hogy a helyi alapanyagokból főző balatonszemesi Kistücsökben felütheti magát egy kis budapesti dió is, Béres Józsefnek köszönhető. Az egészségvédő termékeket gyártó cég elnöke hangsúlyozza: az egészség a közösségben teljesedhet ki.

A lélek is jóllakik

Bakonybéli bencések

A középkori monostorokban az ebédlőt a templom pontos másaként építették meg, hogy kifejezzék a liturgikus és a tényleges étkezés közti összefüggést. A Szent Mauríciusz Monostor szerzetesei biokertjük termékeivel kívánnak hozzájárulni az étkezés újraszakralizálásához.

  1. « előző
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. 6
  8. 7
  9. 8
  10. 9
  11. 10
  12. következő »

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább