GasztroHírek  » 

Ismét kapható balatoni angolna!

Ismét kapható balatoni angolna!

2018.03.26.  | MKO

Hosszú idő után kapható balatoni angolna: a Balatoni Halgazdasági Nonprofit Zrt. a magas vízállásnak és a Sió zsilip megnyitásának köszönhetően üzembe helyezte angolnacsapdáit.

A passzív halfogó eszköz segítségével a Balatonból elszökő halakat tudják megfogni. Amint a BHN közleményében olvasható: „Cégünk az elmúlt évekhez hasonlóan

engedélyt kapott az angolnacsapda üzemeltetésére és az ott megfogott halak kvótával meghatározott értékesítésére.

A naponta frissen fogott halakat eladásra kínáljuk a tóparti éttermek, halsütők számára. A halak megvásárlására siófoki telephelyünkön (8600 Siófok Horgony utca 1.), a napi fogás mennyiségének függvényében lesz lehetőség az alábbi árakon:

  • angolna: 2850 Ft/kg + ÁFA
  • ponty: 1000 Ft/kg + ÁFA
  • keszeg: 570 Ft/kg + ÁFA
  • kárász: 570Ftlkg + ÁFA
  • amur: 650 Ft/kg + ÁFA
  • busa: 380 Ft/kg + ÁFA”

A cég a halakat

frissen, egészben, tisztítatlanul értékesíti,

igaz, a bérfeldolgoztatásában és szállításában a vásárolt mennyiségtől függően, külön megállapodás alapján tudnak segíteni.

Azok az éttermek és büfék, akik érdeklődnek a ritkán kapható balatoni hal iránt, az alábbi számokon vehetik fel a kapcsolatot Balatoni Halgazdasági Nonprofit Zrt-vel:
 

Fodor Ferenc - haltermelési igazgató (+363014248371; fodorferenc@balatonihal.hu)

Jankovics Zoltán- siófoki telepvezető (+363014607582 jankovicszoltan@balatonihal.hu)

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.