GasztroHírek  » 

Légli Ottó lett a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának elnöke

Légli Ottó lett a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának elnöke

2018.06.01.  | MTI

A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT) egyhangúlag újra Légli Ottót választotta elnöknek és Pál Sándort pénzügyekért felelős alelnöknek, megbízatásuk 5 évre szól - közölte a szőlész-borász szakmai önkormányzat a tisztújító közgyűlését követően.

A küldöttgyűlésen a 22 borvidéket képviselő szőlész, illetve borász küldöttek megválasztották az új, 10 emberből álló elnökséget, valamint a bizottságok elnökeit és tagjait. Emellett döntöttek a szakmaközi ügyekért felelős alelnöki poszt létrehozásáról, a tisztség betöltésére Frittmann Jánost választották.

A közlemény idézi az újraválasztott elnököt, aki kiemelte a hegyközségi szervezetnek a szőlő-bor ágazatban betöltött hagyományos és meghatározó szerepét. Elnöki programjának fő irányát a 2016 decemberében elfogadott ágazati stratégia határozza meg, ezek közül kiemelte többek között a bürokráciacsökkentés folytatásának szükségességét, amelynek meghatározó elemei a hegybírói egyablakos ügyintézés erősítése és az ágazati digitalizáció fejlesztése.

A HNT ismertette:

Légli Ottó 2010-ben egyszerre nyerte el a Borászok Borásza, illetve az Év Bortermelője címet és közel 30 éve vezeti saját dél-balatoni szőlőbirtokát, a HNT elnöki tisztét 2015 decembere óta tölti be.

Pál Sándor az Egri borvidék egyik legnagyobb szőlőfelvásárlója és borforgalmazója, az Egri Csillagok Zrt. igazgatója.

Frittmann János a Kunsági borvidéki borászként elsőként kapta meg az Év Bortermelője címet 2007-ben, testvérével együtt vezeti családi borászatukat, amely 2015-ben elnyerte az Év Pincészete díjat.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.