Ha a városban már nem lehet megmaradni a hőségtől, akkor irány valamelyik vízpart! A strandszezon elindult a Lupán is, amit még egy kulináris kalanddal is megfejelnek. Június 13-án, az I. Lupa Beach Gasztro Esten bemutatják a „tengerpart” étel-ital kínálatát. Mondhatni, így találkozik Gerendai Károly két területe, a gasztronómia és a Lupa „élménycentrum”, amelynek ő a megálmodója.
„A kulináris kalandok mellett ne csodálkozzunk, ha a pult mögött ismert emberek szolgálják fel az ételeket.
A tónál található büfék, éttermek és koktélbárok természetesen egész szezonban elérhetők lesznek és az esti órákban már belépőjegy nélkül, ingyenesen is meglátogathatók, de a nyár folyamán rendszeresen szervezünk majd olyan eseményeket, ahol a Lupa gasztronómiai kínálatára szeretnénk felhívni a figyelmet” – mondja Gerendai.
Budapest tengerpartja tehát nem csupán szabadidős és sport lehetőségekkel várja a látogatókat, de gasztronómiai élményekkel is. A LUPA Beach „gasztrosétányán” ott vannak a tipikus strand ételek és a különlegesebb fogások is: Budapest egyik legjobb burgere, görög recept alapján készült gyros, grillbár, thai konyha, igazi olasz pizza. A strandon több mint húsz vendéglátóegység nyújt sokszínű kínálatot a vegán sasliktól a halas ételekig, a vízparti bárok és beach klubok pedig italfronton tesznek meg mindent a vendégekért.
Az I. Lupa Beach Gasztro Esten Gesztesi Károly fagylaltot kínál majd, a polinéz hangulatot idéző Rose Los Tiki Bárban Kembe Sorel színész-műsorvezető sört csapol, a TV2 Jóban Rosszban sorozatának egyik főszereplője, Legerszki Krisztina a Coke Lounge-ban koktélokat készít, a Rockburger helyszínén gitárkíséret jár Budapest egyik legjobb burgeréhez.
A Lupa Costes Beach Klubjában pedig portugál vacsora várja az érdeklődőket, a hozzá tartozó borpárosítással, a Costes Michelin-csillagos séfjeinek prezentálásában.
A 7500 forintos vacsora regisztrációhoz kötött, amit a info@costesbeachclub.hu címen lehet megtenni.
A szezon során további gasztroestek várják a látogatókat. A kínálatban lesznek – mások mellett – francia ínyencségek, kagylóételek hidegen-melegen, province-i feketekagyló tál és osztriga, 60 kg-os kardhal-bontás a Lupa homokos partján, de várható paella készítés is szabad tűzön a mediterrán gasztronómia jegyében.
Információ: www.lupato.hu