GasztroHírek  » 

Izgalmas témákkal jön a Borkonferencia

Izgalmas témákkal jön a Borkonferencia

2020.02.18.  | PR

Új arculattal, de változatlan célokkal, és rendkívül izgalmas tematikával jön március 6-án a dr. Prónay Bence és Rókusfalvy Pál társszervezésében megvalósuló Borkonferencia. Ehhez az újításhoz jól illeszkedik a rendezvény fő témája is, az „Innováció 2020”. Az évek során megteremtett és jól működő alapokon nem változtattak a szervezők: az eseményt a kezdetektől szakmai partnerségben rendezik meg az Agrárminisztériummal, a Magyar Turisztikai Ügynökséggel és a Hegyközségek Nemzeti Tanácsával.

Az új arculattal a szervezők az egyszerűsítés és korszerűsítés igényét kívánták kifejezni, a Borkonferencia továbbra is változatlan célokkal működik tovább: a bor, jog és marketing területén keresi az előremutató válaszokat, hatékony szócsöve, érdekérvényesítő fóruma kíván lenni a magyar borért dolgozó szőlészeknek, borászoknak, szakmai szervezeteknek, kormányzati szereplőknek.

Rókusfalvy PálRókusfalvy Pál

Korunkban rendkívüli módon felgyorsult a technológia fejlődés minden területen; egyik napról a másikra épülnek be szervesen az életünkbe korábban soha nem látott fejlesztések, új digitális megoldások. Ezek a folyamatok a szőlészet, borászat és nyilvánvalóan a jog és marketing területén is működnek, és

életbevágóan fontos, hogy ez az ágazat is a megfelelő, hosszú távon is jól működő megoldásokat válassza,

jó válaszokat adjon a jelen kérdéseire, hogy hatékonyan használhassa ki korunk végtelennek tűnő lehetőségeit. Ezért is választották a szervezők az idei konferencia alcímének az „Innováció 2020” témakörét. A szervezők igyekeznek az ágazat legkülönbözőbb területein keresni ezeket a válaszokat.

Az agrárminisztériumi megnyitó és az államtitkári helyzetelemzés után többek között olyan izgalmas előadások lesznek, mint például Dr. Tomor Tamás, a Debreceni Egyetem igazgatója és tudományos főmunkatársa „Távérzékelési módszerek és eszközök a szőlészetben” című előadása, amely az ágazat szemszögéből betekintést enged nekünk a drónok, repülők és műholdak világába. Hasonlóan érdekfeszítő lesz a Sepp Moser Birtok tulajdonosának, Nikolaus Mosernek a nézőpontja, aki a saját tapasztalatai alapján az innováció és a hagyományos alapok kapcsolatát fejtegeti majd, de nagyon várjuk a Csányi Pincészetben többszáz hektáron megvalósuló magyar példát a precíziós gazdálkodásra - önvezető traktorokkal, legnagyobb hatékonyságot célzó szoftverekkel -, amelyet Nagy Roland szőlész jóvoltából ismerhetünk majd meg. Oláh István, a D-Tag operatív igazgatójának jóvoltából a borral kapcsolatos új generációs piackutatásról, a közösségi médiaelemzésben rejlő lehetőségekről hallhatunk majd és kíváncsian várjuk Kiss Edina, a Viventions cég magyar menedzserének előadását is a borok zárásának területén tapasztalható innovatív fejlesztésekről.

Légli OttóLégli Ottó

Évről évre izgalmasabb viták zajlanak a konferencia hagyományos kerekasztal beszélgetésén, amelyre ezúttal Bárczi-Elek Ágnest, Harmath Csabát, Unger Zsoltot és Wolf Andrást invitáltuk.
 
PROGRAM
Borkonferencia
Kiemelt téma: Innováció 2020
Főszervező: dr. Prónay Bence és Rókusfalvy Pál


9.30-9.45    I    Hivatalos megnyitó
          Agrárminisztérium
           
9.45-10.00    I    Köszöntő, programismertetés
          Rókusfalvy Pál, a konferencia társszervezője

10.00-10.25     I    Borjogi és bormarketing aktualitások
          Előadó: dr. Feldman Zsolt, mezőgazdaságért felelős államtitkár, Agrárminisztérium  
           
10.25-10.45     I    Bor - Közösség – Marketing
          Légli Ottó, elnök, Hegyközségek Nemzeti Tanácsa
           
10.45-11.10     I    Kávészünet
           
11.10-11.30     I    Állami bormarketing 2020 – erősödő szerepvállalás az eladásösztönzésben
          Ondré Péter, ügyvezető igazgató, Agrármarketing Centrum Nonprofit Kft.
           
11.30-11.50     I    Távérzékelési módszerek és eszközök használata a szőlészetben
          Dr. Tomor Tamás, tudományos főmunkatárs, igazgató, Debreceni Egyetem, Távérzékelési Szolgáltató Központ
           
11.50-12.20     I    Biológiai alapok - Alkalmazkodás a változó világhoz
          Molnár Ákos, elnök, Magyar Szőlőszaporítóanyag Termesztők Szövetsége
         
12.20-12.40     I    Precíziós gazdálkodás 400 hektáron
          Nagy Roland, szőlész, Csányi Pincészet        

12.40-13.40     I    Állófogadás
13.40-14.00     I   
Innováció – visszatérés a gyökerekhez
          Nikolaus Moser, tulajdonos, Sepp Moser Birtok
          
14.00-14.20     I    Bormarketing és borturizmus, egységes kommunikáció és márka-gondnokság
          Szabó Áron, szálláshelyekért- és vendéglátásért felelő igazgató, Magyar Turisztikai Ügynökség)

14.20-14.40    I    Közösségi médiaelemzés és új generációs piackutatás a magyar bor szolgálatában
        Oláh István, operatív igazgató, D-Tag Analytics Zrt.
       
14.40-15.00     I    Mád: profit és romantika – a tulajdonos dilemmái
          Kovács Károly, tulajdonos, Mad Wine Pincészet
      
15.00-15.20    I    Kávészünet
         
15.20-15.40     I    Innováció a zárásban
          Kiss Edina, Product Line Manager, Vinventions

15.40-16.40    I    BORMARKETING KEREKASZTAL – Téma: A fogyasztói edukáció ereje
         
Bárczi-Elek Ágnes (beszerzési igazgató, Auchan Magyarország)
Harmath Csaba (gasztronómiai szakértő, a Borkollégium oktatója)
Unger Zsolt (marketingszakember, Unger and Partners)
Wolf András (séf, New York Kávéház és Salon Étterem)

Témavezető: Rókusfalvy Pál      

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.