GasztroHírek  » 

Jamie Oliver: utálnak a vegák

Jamie Oliver: utálnak a vegák

2017.09.11.  | Hírszerkesztő

Jamie Oliver a világ egyik legismertebb és legnépszerűbb szakácsa, mégis szép számmal akadnak olyanok, akiknek ideológiai alapon vannak gondjai vele és éttermeivel.

A megfelelően összeállított vegán diéta Jamie szerint is számos egészségügyi előnnyel járhat, ám úgy gondolja, hogy a clean-eating és az állati eredetű élelmiszerek étrendből való teljes kizárása azért törhetett előre ennyire napjainkban, mert az átlagembernek – aki feldolgozott élelmiszereit előre csomagolva szerzi be – fogalma sincs arról, mi az, amit ténylegesen eszik – írja az Independent.

„Én elköteleztem magam a felelős állattartásból származó hús felhasználása mellett, számukra azonban ez a kérdés fekete vagy fehér” – fogalmazott Oliver.

A séf felidézett egy esetet, amikor húsz ápolatlan, szakadt fazon tört be az egyik éttermébe, ahol az ott éppen vacsorázó gyerekeket lemészárolt állatokról szóló videókkal sokkolták.

„Valószínűleg többet tettem a növényi alapú diéták népszerűsítéséért, mint bármelyikük” – fogalmazott Jamie,

majd hozzátette, hogy könyveinek 65 százaléka vega recepteket tartalmaz, és hetente háromszor ő maga is a vegetáriánus ételeket tesz otthon az asztalra.

Oliver szerint a jó minőségű húsnak igenis van helye az étrendünkben, de szükség van a változásra, amelyet a gyerekeknél érdemes elkezdeni. Ezért indította el évekkel ezelőtt a Feed Me Better (http://www.feedmebetter.com/) kampányt, amelynek célja, hogy a brit iskolákban a feldolgozott, sós és zsíros ételek helyét ugyanannyi pénzből kivitelezhető, de friss alapanyagokból előállított, jóval egészségesebb menü váltsa fel.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.