GasztroHírek  » 

Jeget a rozéba?

Jeget a rozéba?

2018.09.28.  | Orbán Szilvia

Most kaptak a szívükhöz a borrajongók. De vannak hírességek, akiknek az íznél fontosabb a hőmérséklet.

Martha Stewart az egyikük. Amerika elsőszámú tévés háziasszonya híres arról, hogy áthágja a szabályokat a konyhában (is): például majonézt rak a sajtos melegszendvicsbe, a homárt pedig tequilában főzi. Nemrég pedig kiderült, hogy jégkockát tesz a borába.

Ami a borimádók többségének istenkáromlás, Stewart számára egyáltalán nem az. Vallja: a jégkockák nem csak hidegen tartják az italt, de segítségükkel kicsit tovább is élvezhető egy pohárka bor, írja a FoodBeast.

A borivók szemében a bort jéggel inni totálisan amatőr húzás, de úgy tűnik, a tévés személyiség jól ismeri a borát – Stewart ugyanis saját, olcsóbb kategóriás borkollekcióval rendelkezik, és kínálatában 8 rozé is szerepel.

Hogyan hűthető le gyorsan a bor?

Ha a rozét (vagy mondjuk a chardonnay-t) jéggel fogyasztjuk, biztos, hogy sikeresen hidegen tartjuk a poharat, azonban az is kétségtelen, hogy felvizezzük az italt. Marthának nyilvánvalóan fontosabb a hőmérséklet az ízeknél, s azoknak, akik nem értő borivók, egy-két kocka jég nem igazán jelent észrevehető különbséget.

Azok viszont, akik semmiképp nem áldoznák fel a bor nemes aromáit, hűtsék másképp az italt. A gyors hűtésre kiválóan alkalmas egy vizes törölköző: a palackot bugyoláljuk a nedves anyagba, és így rakjuk a hűtőbe; sokkal gyorsabban lehűl. Ha pedig a fagyasztóban mindig tartunk néhány szőlőszemet, esetleg néhány kockát kedvenc italunkból, nyert ügyünk van.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.