GasztroHírek  » 

Jöhetnek a teabombák

Jöhetnek a teabombák

2019.07.17.  | Orbán Szilvia

Már kaphatóak az azonnal feloldódó, környezetbarát teák.

Felelős fogyasztóként egyre többen igyekszünk úgy élni a mindennapjainkat, hogy az minél inkább környezetbarát legyen: saját vászonszatyrot viszünk a bevásárlásra, nem veszünk műanyag szívószálat, és kerüljük a feleslegesen túlcsomagolt termékeket. De gondoltunk például a teákra? Pontosabban a műanyag filteres teákra?

Ahogyan a világon is sok helyen, Magyarországon is szeretjük a teát. S bár a környezettudatosabbak eddig is találhattak a természetre kevésbé ártalmas fogyasztási formát – használhatunk például teatojást a szálas teafűhöz, vagy kereshetünk kedvenc italunkból biológiailag lebomló filtereset – a többség azért maradt a legegyszerűbben elérhető, leginkább elterjedt, de többnyire műanyag, vagy legalábbis plasztikkal kevert filterű változatoknál, amelyek viszont komoly terhelést jelentenek a környezet számára.

Nemrégiben született egy újabb, „zöld” megoldás:

a népszerű, kádban pezsegve-illatozva feloldódó fürdőbombák mintájára kitalálták a miniatűr „teabombákat”,

írja a FoodBeast. 

A Tea Drops ezidáig egyedi, kreatív ökoterméke alig néhány pillanat alatt feloldódik a forró vízben. A speciális tea többféle ízben (például kardamomos vagy kurkumás) is kapható, és egy-egy darabkából nagyjából egy 2,5-3,5 decis bögrényi meleg, meglepően erős, aromás ital készíthető.

A teabombák komposztálható csomagolást kaptak, amely körülbelül 30 százalékkal kisebb ökológiai lábnyomot hagy, mint a hagyományos teák, írja a cikk. Emellett az sem utolsó szempont, hogy az elkészítés után nem marad hátra egy tealevelekkel, -törmelékkel teli, nedves zsákocska, hiszen a bombák teljesen feloldódnak.

Az új külsőt kapott tea külföldön már elérhető az üzletekben, illetve online; egy 10 darabos csomag ára 10 dollár, ami nagyjából 2900 forint.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.