A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Magyar ízek

Kakashere fincsi taréjjal - lehet a Gourmet-n jót enni!

Zirig Árpád

2018. május 18.

Tegnap, május 17-én délután kezdődött el a Gourmet Fesztivál, a hazai étel-ital szakma legizgalmasabb összeborulása. Kicsit persze esett, de az kötelező: nézzék meg képriportunkat, ha mindent nem is kóstoltunk meg, pár jó tippünk azért akad a kilátogatóknak.

Ugyan az encsi Anyukám Mondta idén nem jött el, más is gondoskodott a hagyományos pizzákról. A kemencében több, mint 400 °C volt.

A gyöngyösi Bori Mami étterem megtalálta a jó irányt: vidéki magyar konyha ötletesen és mégis tisztelve a hagyományokat. Zsendicegombóc, kakashere és kakastaraj. Remek volt.

Igazi hagyományőrző nénikkel készítették a csipetkét a Bori Maminál - a nemzetköziséget a tintahal tintája adja, a hazai klasszikus ízeket meg az éticsiga.

Puliszka ugyancsak Gyöngyösről, eperrel és a hozzá passzoló fehércsokival.

Aki nem hiszi el, annak megmutatják, hogyan szagatták a hagymányőrző nagymamik az isteni tésztát.

Remek illatok szálltak a Babka felől, muszáj volt követni, megkeresni, mi finomság sül a parázs felett. Bárány kebab a válasz.

Halfasírt a Kapj rá! kampány standjánál - mivel ingyen volt, elég sokan rákaptak.

A TV2 új főzős műsorát is a helyszínen promózták.

A Michelin-csillagos Costes Downtownban dolgozott korábban sous chefként Tischler Petra - most vidámságával a Gastrohack x Füstölgő sarok BBQ nyeles gombócait ragyogta be.

A vasárnapig tartó fesztivál egyik idei fő témája a gombóc: láttunk sokat, de nyeleset csak egyet! 

Az első nap még nem voltak sokan, de ahogy elmúlt öt óra, egyre többen egyenesen ide jöttek a munkából. 

 Keményfa lapokra rögzítve sütötték az illatos halat - messziről odacsalt minket.

Fiala Borcsa (WMN.hu) szoknyája abszolút pezsgőképes volt!

Pesti István (Platán étterem, Tata) a Kreinbacher pezsgők mellé készített falatkákat: a malachússal töltött wontont nem érdemes kihagyni!

Csirkeszárfilé pankómorzsában - nem tipikus gombóc, de annál tökéletesebb a pezsgő mellé. Pesti Tatán is tudja, mi a csízió!

A Szuent Jakab kagyló kevésbé magyaros, de annál finomabb: sós ízével tökéletesen passzolt a Piper Hiedsieck 2014 Essential pezsgőjéhez, ami blanc de blancs, vagyis 100% chardonnay-ből készült.

Ez az palackdizájn az idei filmfesztivált köszönti Cannes-ban - a Piper régóta összefonódott a filmvilággal.

Kecskehúsos gombóc, kellel, isteni jus-vel: a Panificio il basilico nem csak a tésztához ért.

 A Panifico pizzáján a bivalymozzarella szimbolizálta a gombócot.

A süteményük is jól sikerült: a mille feuille tésztája ropogós volt, a krém meg pont annyira édes, hogy ne váljon geil masszává a szájban. Ötös!

160 éves a Gerbaud: egy új csokikeverékkel ünnepelnek, ami sütiben és táblában is elérhető!

A szemet megtévesztően kicsike: több méretben készül az ünnepi csokijuk.

 A Kiosk hagymás-kaviáros falatja az év savanyúsága.

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra