GasztroHírek  » 

Kap-e újabb Michelin-csillagot Budapest?

Kap-e újabb Michelin-csillagot Budapest?

2019.03.27.  | S. N.

Ma mutatják be a Michelin Guide európai listáját: a hazai gasztrovilág ismét nagy várakozásokkal tekint a bejelentés elé, hiszen kiderül, kap-e újabb éttermünk csillagot, illetve lesz-e olyan, amelyik a meglévő mellé szerez egy másodikat is.

Emlékezetes, hogy tavaly Budapest adott otthont az európai gasztronómia egyik legrangosabb eseményének, az európai Michelin Guide díjátadó ünnepségnek. Öt ország – a magyar mellett az osztrák, a lengyel, a cseh és a görög közvélemény – ezen a gálán tudta meg, hogy mely éttermeik érdemelték ki a Michelin-csillagot.

A 2019-es európai Michelin-kalauzt (Michelin Main Cities of Europe Guide 2019) ma hirdetik ki, tehát ismét izgulhatunk, hogy a korábbi évek munkája beérik-e.

Tavaly a Mészáros Ádám vezette Onyx – első közép-európai étteremként – megkapta a második csillagot, korábban pedig egy-egy csillaggal jutalmazták a Borkonyha (séf: Sárközi Ákos), a Costes (Palágyi Eszter) és a Costes Downtown (Tiago Sabarigo) kínálatát. (A Tanti 2017-ben elveszítette a csillagát.)

Mészáros Ádám, az Onyx séfje. (Fotó: Sebestyén László)Mészáros Ádám, az Onyx séfje. (Fotó: Sebestyén László)

Az elmúlt évben Bib Gourmand minősítést kapott Széll Tamás és Szulló Szabina Stand25 bisztrója – ez az olcsóbb, de magas minőségű helyeknek jár –, az Ádám Csaba vezette Olimpia pedig bekerült az ajánlott éttermek közé.

A meglévő öt budapesti Michelin-csillag is jelentős turisztikai vonzerőt jelent, de tovább növekedhetne az ázsiónk, ha ma újabb csillagnak örülhetnénk, hiszen ez a gasztronómiában a legmagasabb elismerés. Választék pedig van bőven: a legnagyobb kérdés talán az, hogy a Széll Tamás és Szulló Szabina által vezetett Stand kap-e csillagot – hiszen az Onyx is akkor szerezte az első elismerést, amikor ők irányították a konyhát –, de a Babelt és a St. Andreát is esélyesként emlegetik.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.