GasztroHírek  » 

Csirkepörköltet főztek a kapuváriak a római szegényeknek

Csirkepörköltet főztek a kapuváriak a római szegényeknek

2018.01.07.  | MTI

Ötszáz személyre készített meleg ételt a Kapuvári ÍzvadÁszok csapata a Szent Egyed katolikus közösség római menhelyén szombaton. Az amatőr főzőcsapat 2015-től minden évben vízkereszt ünnepén segít a római rászorulókon.

Az olasz főváros központi Trastevere negyedében található szegénykonyhán tömött sorokban várakoztak a szegények a magyarok főzte ünnepi ebédre. A Kapuvári ÍzvadÁszok az idén ötszáz adag csirkemellpörköltet főztek tarhonyával és savanyúsággal. Desszertként az Olaszországban nem ismert szaloncukrot szolgáltak fel, valamint a kapuvári Cserpes Sajtműhely Túró Rudiját.

A csapatot vezető Magyar László elmondta, hogy

a rászorulók segítését missziójuknak tartják Kapuváron éppúgy, mint Rómában.

A Szent Egyed közösséggel kialakított együttműködés keretében immáron hagyománnyá vált, hogy december 25-én a közösségi budapesti templomában rendezett ünnepi ebédet készítik el, majd vízkeresztkor a Szent Egyed közösségnek a Vatikánnal szomszédos konyháján főznek a szegényeknek.

Magyar László hangsúlyozta, hogy az ÍzvadÁszok munkáját egész Kapuvár segíti. Kiemelte Hámori György polgármester és az önkormányzat támogatását, valamint a kapuvári vállalkozók nyújtotta segítséget, akik

ingyen adták a pirospaprikát és a savanyúságot is. A római szegények ebédje kizárólag magyar alapanyagokból, 85 kilogram csirkemellből és 62 kilogram tarhonyából készült. 

Marco Sala, a római Szent Egyed közösség egyik vezetője elmondta, hogy nem jelképes segítségről van szó, hiszen ötszáz adag ízletes ünnepi étel kerül a római szegények asztalára minden vízkeresztkor a magyaroknak köszönhetően. A Szent Egyed közösség 1988 óta működő trasteverei konyháján napi ezer ételadagot osztanak szét. A rászorulók 75 százaléka a római utcákon élő külföldi. Ezért esett a választás a csirkehúsra, amelyet a muzulmán vallásúak is fogyaszthatnak.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.