GasztroHírek  » 

Kaviárral készül a legmenőbb G&T

Kaviárral készül a legmenőbb G&T

2019.04.01.  | Orbán Szilvia

Egy Michelin-csillagos brit étteremben hamarosan meglehetősen bizarr gin-tonik (G&T) rendelhető.

A ginkészítésnek sosem voltak kőbe vésett szabályai. Persze jó, ha az ital lát borókabogyót, de hogy ezen kívül még mi minden kerül egy-egy palackba, azt jószerivel csak a készítő kedve és ízlése határozza meg. A nagyon is ginkedvelő britek pedig szinte lesben állnak, mivel lehetne kicsit feldobni kedvenc párlatukat. A gyártók sem szívbajosak: hallottunk már szarvasgombás, sőt, hangyás verzióról is.

Az angol piacon most bemutatkozó, legújabb italváltozatot egy közismerten flancos dologgal ízesítették:

a Yorkshire’s Slingsby Gin elkészítéséhez a gyártó kaviárt használt.

A különleges ital a Leeds városában található, Michelin-csillagos étteremmel, a The Man Behind the Curtainnel együttműködésben jött létre, erre utal a gin neve is.

Úgy tudni, hogy a merész italt az étterem koktélok – különleges Martini-változatok, illetve egyedi G&T-ok – elkészítéséhez használja majd, amelyeket ugyanazokkal a brit Exmoor kaviárokkal szervíroznak a vendégeknek, amelyeket a gin elkészítéséhez is használtak. A tervek szerint maga a palack is megvásárolható lesz az étteremben, igaz, csak „rendkívül korlátozott számban”, üvegenként 100 fontos, azaz nagyjából 36 ezer forintos áron.



A gin márkatulajdonosa, a Spirit of Harrogate a Michelin-csillagos étterem séfjéről, Michael O’Hare-ről áradozik:

Hatalmas rajongói vagyunk Michael kreatív és egyedi munkáinak, megtiszteltetés volt neki gint tervezni”

– fogalmazott Mike Carthy. „Jó móka volt ennyire erős és jellegzetes ízzel dolgozni, és nagyon büszkék vagyunk a végeredményre.”

„A termék már önmagában is csúcsminőség, és szuper lehetőség volt kicsit a saját képünkre formálni. Alig várom, hogy végre a vendégeink is kipróbálhassák” – reagált a séf.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.