GasztroHírek  » 

Kirúgták a menzáról, mert volt szíve

Kirúgták a menzáról, mert volt szíve

2019.06.18.  | Orbán Szilvia

A középiskolai konyhán dolgozó nőt azért bocsátották el, mert egy olyan diáknak is adott ebédet, aki nem tudta azt kifizetni.

Nagy port kavart az Egyesült Államokban a hír, hogy tavasszal egy New Hampshire-i középiskola – a Mascoma Valley Regional High School – konyhai alkalmazottját, Bonnie Kimballt azért rúgták ki az állásából, mert arra vetemedett, hogy ebédet adott egy üres zsebű diáknak.

Az AP híradása szerint a nőt annak ellenére bocsátották el, hogy a 8 dolláros ételt másnap a szülők kifizették. Az iskola hibás pénzkezelésnek és lopásnak minősítette az esetet, ám később visszakozott, és – ugyan kinyilvánította, hogy a tett ellenkezett az intézmény alapelveivel, de – visszavette volna Kimballt, azonban az asszony, úgy tudni, nem kívánt élni a felajánlott lehetőséggel.

Itt lépett a képbe José Andrés, a nagyszerű főzőtudományáról és jótékonykodásairól híres séf, akinek most jutott tudomására az azóta is címlapokat produkáló, elképesztő történet. A konyhafőnök Twitter-bejegyzésében hősnek nevezte Bonnie Kimballt, és munkát ajánlott a nőnek.

 

José Andrés spanyol-amerikai sztárséf, aki pályája kezdetén Ferran Adria mellett dolgozott, majd 21 évesen az Egyesült Államokba költözött. A séf számos, sikeres éttermet visz, társtulajdonosa a ThinkFoodGroup-csoportnak. Egyetemeken tanít, és munkásságát számos elismeréssel díjazták. 2018-ban jótékonysági tevékenységéért – az általa alapított World Central Kitchen a világ több pontján (például Haitin, Nicaraguában, Kambodzsában, Ugandában) ad ételt a nélkülözőknek – a James Beard Alapítvány az Év Humanitáriusa díjjal jutalmazta, idén pedig megkapta az American Express Ikon-díját.

„A hős neve: Bonnie Kimball! Ha munkára van szüksége, a @thinkfoodgroup-nál szívesen látjuk. Aki ismeri őt, értesítse!” – áll Andrés bejegyzésében. Egyes hírek szerint a séf később fel is hívta a menza „jótündérét”, hogy személyesen is tolmácsolja ajánlatát, arról azonban egyelőre nem tudni, vajon mi volt Kimball válasza.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.