GasztroHírek  » 

Kitudódott Guy Fieri titka

Kitudódott Guy Fieri titka

2018.09.27.  | Orbán Szilvia

Guy Fieri, a Food Network sztárséfje tud egy-két dolgot a csirkéről. Új étterme is nagy siker, a bejárat előtt sokszor sor kanyarog. Nemrég elárulta, mi a titka.

Fieri új, Disney Worldben található étterme, a Chicken Guy! rendkívül jól megy, ám sikerének titka – mint kiderült, nem is annyira titkos, sokkal inkább – néhány kézenfekvő dolog.


A tökéletes csirke titka rendkívül egyszerű. Az alapelv ugyanaz, mint bármi más esetében, amit jól akarunk csinálni: használj minőségi hozzávalókat és megfelelő technikákat”

– magyarázta Guy a The Daily Mealnek.

A csirke ne legyen fagyasztott, viszont legyen antibiotikumoktól mentes. Legyen extrém módon friss: a legjobb akkor, ha a sütés napján még kapirgált. Használj jó minőségű olajat, legyen tiszta a sütőedény. Minden az alapokon múlik. Ismeritek azt a könyvet, aminek az a címe, hogy Minden, amit valójában tudnom kell, már az oviban megtanultam? Na, hát valahogy így van ez.”

De azon túl, hogy friss, gyógyszermentes hússal dolgozunk, mi az, amitől Fieri csirkéje még annyira jó és porhanyós?

Használd jól a késedet”

– tanácsolja a szakács.

A megfelelő késhasználat a jó fogás egyik kvintesszenciája. Ha például mindent egyformára vágsz, akkor minden egyszerre sül meg, a minőségük is azonos lesz. Tudom, hogy az előkészítést általában mindenki utálja. Pedig a mise en place nagyon is fontos! Nagyon jól meg kell tanulni, hogyan használjuk helyesen a késeket, ennek pedig egy módja van: a sok gyakorlás.”
Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.