GasztroHírek  » 

Berlin Wine Trophy: magyar borok sikere Németországban

Berlin Wine Trophy: magyar borok sikere Németországban

2018.03.23.  | HNT, Fotó: www.dwm.de

Hét magyar bort díjaztak arany minősítéssel a berlini versenyen. A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa kiemelt feladatának tekinti a magyar borok népszerűsítését itthon és külföldön.

A Deutche Wein Marketing GmbH (DWM) 2018. február 15-18. között, immáron 22. alkalommal rendezte meg a Berliner Wine Trophy nemzetközi borversenyt, amelyen az elmúlt években is számos magyar borászat vett részt és nyert el díjat.

Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT) vállalta, hogy a 2017. évi Országos Borversenyen nagy arany, arany vagy ezüstérmet elnyert borok közül 10 tételt benevez és eljuttat a versenyre.

A Berliner Wine Trophy az OIV (Nemzetközi Szőlészeti és Borászati Szervezet) és az UIOE (Borászok Nemzetközi Szövetsége) védnöksége alatt Németország legnagyobb és legrangosabb nemzetközi borversenyévé vált. A beküldött minták száma folyamatosan növekszik, évente több mint 11800 tételt neveznek a mustrára. Az áhított érmeket 2018-ban is egy több mint 150 főből álló szakmai zsűri ítélte oda az OIV irányelvei alapján.

A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa kiemelt feladatának tekinti a magyar borok népszerűsítését itthon és külföldön. A 2016-ban elfogadott szőlő-bor ágazati stratégiának megfelelően az Országos Borverseny díjnyertes tételei és termelői az elmúlt ősszel Prágában, míg idén februárban Varsóban mutatkozhattak be egy-egy üzleti rendezvényen, illetve kaphattak lehetőséget külföldi borversenyeken való indulásuk támogatására.

A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa által benevezett 10 bor közül hetet arany minősítéssel jutalmaztak,

ami a tavaly júniusi csehországi Oenoforumon elnyert két kategóriagyőzelem, egy nagy aranyérem, és nyolc aranyérem után ismét bizonyítja, hogy az Országos Borversenyen díjat nyert borokat a nemzetközi színtéren is magasra értékelik.

Aranyéremmel díjazott borok listája:

  • Besenyei Borház, Egri Bikavér 2012
  • Grand Tokaj, Tokaji Aszú 6 puttonyos 2013
  • Grand Tokaj, Tokaji Aszú 5 puttonyos    2013
  • Grand Tokaj, No8 Száraz 2015
  • Hilltop Neszmély, Kamocsay Ákos Prémium Pinot Gris 2015
  • Hilltop Neszmély, Kamocsay Ákos Ihlet Cuvée 2015
  • Tóth Ferenc Pincészet, Egri Bikavér Superior 2013
Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.