GasztroHírek  » 

Kortárs a nappaliban

2019.09.09.  | S.N.

A Vándorfény Galéria több mint két évtizede azzal a nem titkolt céllal jött létre, hogy megismertesse és népszerűsítse a kortárs magyar művészetet a szépség iránt fogékony közönség körében.

Így a festmények, grafikák, tűzzománcok, szobrok és kerámiák eredeti díszítőfunkcióikat visszanyerve egyre több otthon enteriőrjét varázsolhatják még bensőségesebbé. A művészet az emberiség kultúrtörténetének tükre, s ahogy a régi korokról, úgy a mai életünkről is mesél, vagy épp elveszettnek hitt eszményeket idéz fel. Így vagy úgy a mi életünkről is szól, ezért pusztán a műélvezet kedvéért is érdemes betérni hozzájuk.

A galéria célja ugyanakkor az is, hogy a kortárs műtárgyak gyűjtése ne csupán minőségi hobbi, hanem – különösen most, amikor a banki kamatok kifejezetten alacsonyak – versenyképes befektetés is legyen.

Az elmúlt 26 évben több ezer kiállítást szerveztek Budapesten és Magyarország összes megyéjében, a Kárpát-medence különböző pontjain és szerte a világban, valamint a Belváros szívében, ahol immár tizenegy éve állandó galériájuk van.

Idén is megrendezik a törzsvevőik, az új érdeklődők, a művészeik és a cég munkatársai által is nagy izgalommal várt szezonnyitó kiállításaikat. Ilyenkor rendszerint Budán és Pesten nyitják meg az új évadot egy-egy monumentális tárlattal.

150 alkotó kétezernél is több munkája várja a látogatókat két hétvégén: szeptember 14-15-én a Sylvester János Református Gimnázium, szeptember 21-22-én a Budai Középiskolában. Magyarország legnagyobb műtárgy-seregszemléjén mutatják be őszi katalógusukat és asztali naptárukat is. Szeretettel, finom falatokkal és jó borokkal várják az érdeklődőket.

Vándorfény Galéria
Budapest V., Kossuth Lajos u. 3.
www.vandorfeny.hu

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.