GasztroHírek  » 

Kortárs festmények az új Soltész borokon

Kortárs festmények az új Soltész borokon

2019.09.04.  | S.N., Fotó: Busák Attila

Bukta Imre Munkácsy-díjas képzőművész egy-egy alkotása került azokra a prémium vörösborokra, amelyekkel az egri Ostoros Családi Pincészet Soltész borcsaládja lepte meg a borkedvelőket.

Az Ostoros Családi Pincészet már több mint ötven éve készít bort az Egri borvidéken. A már jól ismert és kedvelt borok mellett igyekeznek újdonságokkal is a piacra lépni:

Soltész márkanév alatt a pincészet prémium kategóriájú vörösborai kerülnek forgalomba, amelyek kizárólag a legjobb évjáratokból készülő dűlőszelekciók vagy hordóválogatások.

Ennek a sorozatnak a három legfontosabb, ősszel debütáló tétele a Nemzeti Borválogatásba is bekerült Kékfrankos; az Országos Borversenyen aranyérmes, Delelő elnevezésű cabernet sauvignon-zweigelt-merlot házasítás, valamint egy 2016-os évjáratú, Bordeaux-ban szintén aranyéremmel elismert Egri Bikavér Superior, amelyek azért is különlegesek, mert egy kortárs magyar képzőművész alkotása került a címkéikre.

„Ezeket az általunk legjobban kedvelt vörösborokat szerettük volna vizuálisan is megkülönböztetni a többitől. Az Egerhez sok szálon kötődő

Bukta Imrét kerestük meg azzal az ötlettel, hogy egy-egy műalkotását megjeleníthessük a címkéken

– mondata a bemutatón Soltész Gergő tulajdonos. – Mi szeretjük Imre festményeit, ő meg a borainkat, úgyhogy szerencsére lelkes volt a közös munka során.”

A kékfrankosra a Korcsolyázó cigánylány című festmény került, a cuvée-re a házasítás nevét is adó Delelő, a bikavéren pedig a Béla fácánnal című alkotás látható. A három festményből Ipacs Géza grafikus készített boroscímkéket, a végeredmény pedig egy-egy olyan palack, amely a bor- és a művészetkedvelőknek is élményt nyújt. Az új Soltész borokat a fogyasztók borszaküzletekben, éttermekben és a pincészetnél találhatják meg.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.