GasztroHírek  » 

Köszönet a futároknak

Köszönet a futároknak

2019.01.05.  | Orbán Szilvia

A bolti rohangálást szép lassan már felváltják, de legalábbis erősen kiegészítik a netes rendelések, amelyek nem érkeznének meg a csomagkézbesítők munkája nélkül. Úgy tűnik, hogy az elmúlt napokban új „mozgalom” indult, ami ezt méltányolja.

Évről évre egyre többen döntenek úgy, hogy vásárlásaikat az interneten keresztül bonyolítják. Az idő- és energiatakarékos megoldásnak a karácsony előtti időszakban hirtelen még több híve akadt, ami nem kis terhelést jelentett a kézbesítő szolgálatok, illetve a csomagot házhoz szállító futárok számára, írja a Delish.

A világ egyes tájain az internetes rendelésfeladás lehetőségével már valóban tömegek élnek, így a megrendelt áruk időben való kiszállítása tényleges kihívást jelent az általában kevés figyelmet kapó kézbesítőknek, főleg a karácsony táján. A Business Insider szerint csupán a UPS-nél 800 millió csomagot kézbesítenek az év utolsó két hónapjában, 50 millióval többet, mint egy évvel korábban.

Az Egyesült Államokban úgy tűnik, egyre többen értékelik a futárok év végi megfeszített munkáját, mert az elmúlt hetekben sorra jelentek meg az otthonok bejáratánál olyan – finomságokat rejtő – kosarak és dobozok, amelyekkel a kézbesítőknek szerettek volna kedveskedni a megrendelők. Az emberek a Twitteren is tucatjával osztották meg a köszönetképpen kirakott csemegékről készített fotókat:

"Valahol szomorú, mennyire meglepett és megérintett ez a kedves gesztus. (…) A humánum igenis létezik még, igaz, nehéz rátalálni, de ha sikerül, becsüljük meg”

– írta valaki a Twitterén.

https://twitter.com/TwilightFauna/status/1067199988944515078?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1067199988944515078&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.businessinsider.com%2Fups-amazon-delivery-workers-find-gifts-shoppers-doorsteps-2018-12

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.