GasztroHírek  » 

Közösségi életet szerveznek a bor köré Budaörsön

Közösségi életet szerveznek a bor köré Budaörsön

2019.07.25.  | S.N.

Egészség, jazz, tánc és triatlon is kapcsolódhat a bor tematikájához a Borháló új üzletében. Az egyetemistákat „beavató kóstolókra” hívják.

„Ez az üzlet más lesz, mint a többi, újabb színfolt a város életében – ígéri Nagy Beatrix, a Budaörs központjában megnyitott Borháló Budaörs üzletvezetője. – Olyan otthonos hely, ahová a találkozni, beszélgetni vágyók épp olyan szívesen térhetnek be, mint a jó borok szerelmesei.”

Nagy Beatrix és családja 2006 óta él Budaörsön. 2014-ben éppen az akkori budaörsi Borháló adta számára az inspirációt, hogy kilépve a biztosnak mondható multis közegből saját borboltot nyisson. A Borháló Kelenföld ma már a mintegy ötven egységet számláló országos franchise-hálózatban a legeredményesebbek közé tartozik. És amikor 2019 nyarára Borháló nélkül maradt Budaörs, Beatrix számára egyértelmű volt, hogy egy második boltot is nyitnia kell, méghozzá a szívéhez legközelebb álló településen.

A kelenföldi egységben a klasszikus borkóstolók mellett rendhagyó eseményeket, még irodalmi estet is rendeztek, és ezt az irányt szeretnék folytatni Budaörsön is. Nagy népszerűségnek örvendenek a vakkóstolók, az egyetemistákat pedig „beavató kóstolókra” hívják; sokszor dupla eseményt kell tartani délután 6-tól 8-ig, aztán 8-tól kifulladásig.

„Amióta kiderült, hogy itthon, Budaörsön nyitok boltot, dőlnek az ötletek.

Barátaink kezdeményezésére kisközösségekhez kapcsolódó tematikus kóstolóink is lesznek: Bor & Egészség, Bor & Jazz, Bor & Buborék, Bor & Tánc, sőt még Bor & Triatlon is.”

A Károly király utca 4-ben, az Ifiklubbal szemben található tágas üzlet várja a borban járatosokat éppúgy, mint a jó borok világával ismerkedni kívánókat, sőt azokat is, akik csak beszélgetnének, vagy meginnának egy jó kávét. Az üzletvezető szeretné, ha az új borbolt igazi törzshelyként is működne. A szaküzletben a Borháló prémium palackos kínálata mellett pezsgők, champagne-ok, konyakok, whiskyk, rumok, pálinkák és kézműves sörök is kaphatók, de helyi, budaörsi kézműves termékek és delikátesz ínyencségek is. A Borháló júliusban a balatoni borokat, augusztusban a buborékos italokat állítja fókuszba.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.