Gasztroarcok  » Séfek

A magyar konyha új New York-i nagykövete

Jeremy Salamon

Mindössze 25 éves, tehetséges, éppen csak elindult a saját, önálló kulináris útján, de New York máris felfigyelt rá. Gyerekkorában magyar nagymamája ételein nőtt fel, később Láng György szakácskönyve vált a bibliájává. Érzi és tudja, hogyan lehet a világ kulináris fővárosában vonzóvá tenni a magyar konyhát.

Egy korszak vége

Ferran Adrià

Sokan Picassóhoz hasonlítják, nemcsak szuggesztív tekintete, de kortársaira gyakorolt hatása miatt is. Hogy zseni volt-e, majd az utókor eldönti, ám azt senki sem vitatja, hogy Ferran Adriànak forradalmi szerepe volt a modern gasztronómia kialakulásában.

A három dagi

Michel Troisgros

Franciaországban a nagy T betű nem tanulóvezetőt jelent. Nem is a kádári kultúrpolitika három „t” betűjét (tiltjuk, tűrjük, támogatjuk), hanem éttermet. A Maison Troisgros fogalom: a 20. századi francia konyhatörténet talán leghíresebb szakácsdinasztiájának jelképe.

Fényesedő patina

Litauszki Zsolt

„A cél az, hogy a Gundel megérkezzen a 21. századba” – mondja Litauszki Zsolt. A Gundel új séfje 2018 májusában vette át a kormányrudat a nagy múltú étteremben, amely olyan, mint egy mélymerülésű óceánjáró: csak lassan, óvatosan lehet irányt változtatni, hogy megújulva fogadhassa a vendégeit.

„Kapaszkodj a gyökereidbe és repülj!”

Elena Arzak

Őt választották a világ legjobb női szakácsának 2012-ben. Elena Arzak olyan családba született, ahol minden a konyháról szólt. Ma ő irányítja Spanyolország első három Michelin-csillagos éttermét, amely 30 éve birtokolja az elismerést.

Gastón Acurio, a perui konyha keresztapja

Gastón Acurio

A világ leghíresebb perui séfje júniusban a World’s 50 Best Restaurants gáláján életműdíjat vehetett át, júliusban pedig a perui elnök nagykereszttel tüntette ki. Gastón Acurio az évek folyamán nemcsak a díjak, hanem az éttermei számát is növelte, jelenleg több mint 50 perui étterem tulajdonosa szerte a világban.

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9
 10. 10
 11. 11
 12. következő »

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.