Gasztroarcok  » Séfek

Nagymama mondta

Fülepi Kálmán

Nyughatatlan szakács. Budapest, Pécs, Belgium, Székesfehérvár, majd Perbál után végre saját éttermet szeretne nyitni. Fülepi Kálmán a magyar konyhát modern köntösben tálalja, de nem felejti nagymamája tanácsát: a lényeg, jóízű ételt kell főzni.

Párizstól a Dohány utcáig

Fehér Gábor

Esca annyit jelent - étel. A Dohány utcai ESCA pedig egy miniétterem, ahol 16 szék van, két menü nyolc fogással. Minimalista, de jól felszerelt konyha. Fehér Gábor először az Alabárdosban, majd Párizsban, a világ leghíresebb szakácsiskolájában, végül a Bock Bisztró koppenhágai éttermében tanulta a szakmát. Mindhárom hatás jól érzékelhető a tányérokon.

Helló, jó dolgok!

Macsinka János

Talán a török időkben volt olyan tolongás az egri vár tövében, mint amilyen mostanában tapasztalható, amióta Macsinka János lett a Macok Bisztró és Borbár séfje. Az ide zarándokló gasztroturisták a bizonyságai annak, hogy van élet Budapesten túl is.

Séf muskátlival

Séf muskátlival: Rasmus Kofoed

Az északi konyha évek óta a csúcson van, mégis a Geranium az első dán étterem, amely idén megkapta a harmadik Michelin-csillagot. Rasmus Kofoed Bocuse d’Or éremből is hármat szerzett. Az európai döntőn őt kérték fel a budapesti verseny tiszteletbeli elnökének.

Smetana, kaviár és Stroganoff

Kanász László

Smetana világhírű művét, a Moldvát hallgatva ki gondolta volna, hogy a zeneszerző neve az orosz konyha egyik legjellemzőbb alapanyaga. A budavári ínyencétterem fiatal séfjétől megtudtuk, hogy tejföl nélkül nem is létezhet orosz konyha. Az Arany Kaviár pedig kaviár nélkül nem volna.

Petrus és csiga

Feke Zoltán

Egyszerű, minőségi konyha, megfizethető áron.” Ezekkel a jelzőkkel illeti a Michelin-kalauz a Bib Gourmand díjat elnyert éttermeket. 2016-ban Magyarországon a Petrus étterem és a Laci, konyha! érdemelte ki az elismerést. A ferencvárosi Petrus bisztró konyhafőnökével Feke Zoltánnal beszélgettünk.

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. következő »

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább