Gasztroarcok  » Séfek

A lélek időnként a gyomorban lakik

Maki Stevenson

Kezével körbeforgatja a fácánt, villámgyorsan tépdesi ki az apró tokokat. A diákok vizsgavacsorára készülnek, de még fotózás közben is besegít – minden percében szakács a Japánban született, Amerikában nevelkedett Maki Stevenson, a budapesti Culinary Institute of Europe (CIE) alapítója.

Mágus vagy mizantróp?

Michel Bras

Bár tíz éve átadta fiának három Michelin-csillagos éttermének vezetését, 2016-ban mégis őt választották a világ legjobb séfjének. Azzal borzolta a kedélyeket, hogy 18 év után visszaadta a csillagokat a kalauznak. Majd életműdíjat kapott. Michel Bras sztoikus nyugalommal szemléli a világot: érzelmekre kizárólag a konyhában képes.

"Van benne csoda is"

Pesti István

Gyönyörű tányérokat készít Pesti István, akit a Magyar Konyha nevezett a legszebben tálaló magyar szakácsnak. A tatai Platán étterem séfje a látványnál csak egy dolgot tart fontosabbnak: az étel ízét. Hisz a vidéki vendéglátásban, a megújulásban, és a Platán erre a legjobb példa: az ország minden részéből, sőt külföldről is érkeznek vendégek.

Nice dining

Tornyos Balázs

Egy vidéki étterem kicsit úgy működik, mint egy vidéki színház. Műsoron kell tartani vígjátékot, tragédiát, zenés darabot és gyerekelőadást is, szezononként érdemes megújítani a színlapot a törzsközönség kedvéért, de közben a jól bevált műfajokat nem szabad elhagyni, a meghódítandó célközönségnek pedig különlegességet kell kitalálni.

Aki nem enged a 48-ból

Bicsár Attila

A modern magyar konyha egyik vezéralakja. Az elmúlt évtizedekben szakácsok egész nemzedékét tanította, hagyomány és kreativitás, szakmai alázat voltak a jelszavai. Bicsár Attila, az Alabárdos volt séfje London és Florida után Villányban kötött ki, a Sauska borászat új éttermében.

A boldog szakács

José Avillez

Építész vagy marketinges lett volna, ha a konyha illata meg nem csapja. Most viszont művészi érzékét és üzleti vénáját is tökéletesen kihasználja: a két Michelin-csillagos Belcantótól a Mini Barig minden stílust kipróbált. José Avillezt a portugál gasztroforradalom atyjának tekintik.

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. 9
  10. következő »

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább