Gasztroarcok  » Séfek

Smetana, kaviár és Stroganoff

Kanász László

Smetana világhírű művét, a Moldvát hallgatva ki gondolta volna, hogy a zeneszerző neve az orosz konyha egyik legjellemzőbb alapanyaga. A budavári ínyencétterem fiatal séfjétől megtudtuk, hogy tejföl nélkül nem is létezhet orosz konyha. Az Arany Kaviár pedig kaviár nélkül nem volna. És Kanász László nélkül is más lenne, a séf már kilenc éve dolgozik az étteremben.

Petrus és csiga

Feke Zoltán

Egyszerű, minőségi konyha, megfizethető áron.” Ezekkel a jelzőkkel illeti a Michelin-kalauz a Bib Gourmand díjat elnyert éttermeket. 2016-ban Magyarországon a Petrus étterem és a Laci, konyha! érdemelte ki az elismerést. A ferencvárosi Petrus bisztró konyhafőnökével Feke Zoltánnal beszélgettünk.

„Kedvet csinálok az otthoni főzéshez”

Fördős Zé

„Legyél laza, természetes, főzzél egyszerűen, friss alapanyagokból, és ne hagyd, hogy a kiszállítós cégek átverjenek azzal, amit rád melegítenek a mikróban” – Fördős Zé szerint ezt az alapelvet közvetíti Street Kitchen című műsora, a blogja és a könyve is. Történet a semmiből jött srácról, aki menő lett.

A nagymama rézedényei a tűzhely fölött

Gullner Gyula

A visegrádi fellegvár magasságában található Gullner Gyula szakácsfejedelem birodalma: kertjéből ellátni a templomtorony fölött egészen a Dunáig. Az InterContinental egykori séfje, a fejedelmi és államfői konyhafőnököket tömörítő Chefs des Chefs klub tagja büszkén mondja: csak sóért, cukorért és lisztért jár boltba, a többi a ház körül megterem.

Mákunk van!

Huszár Krisztián

Salvador Dalí azt mondta, háromévesen szakács akart lenni, aztán hatévesen Napóleon, és becsvágya ettől kezdve folyvást csak nőtt. Huszár Krisztiánnal ez fordítva volt. Hatévesen erdész...

Élet a paprikás csirkén is túl

Bíró Lajos

Hivatalosan is megnyitotta kapuit a Bock Bisztró Buda a Szarvas Gábor úton. A séf Bíró Lajos, aki a magyar szakácsok közül elsőként állt ki a mikrofonok elé, bizonyította be, hogy a séf nemcsak a fakanalat tudja megragadni, hanem meggyőzően tud beszélni a konyháról, alapanyagokról és ízekről.

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. következő »