Gasztroarcok  » Séfek

A boldog szakács

José Avillez

Építész vagy marketinges lett volna, ha a konyha illata meg nem csapja. Most viszont művészi érzékét és üzleti vénáját is tökéletesen kihasználja: a két Michelin-csillagos Belcantótól a Mini Barig minden stílust kipróbált. José Avillezt a portugál gasztroforradalom atyjának tekintik.

Egy hölgy a völgyből

Ana Roš

Brüsszeli diplomatának készült, végül a gasztronómiában tette fel Európa térképére Szlovéniát Ana Roš. Abból, ahogy az Isonzó völgyének kistermelőiből gazdaságilag is életképes hálózatot épített, mi is sokat tanulhatunk. A Hiša Franko séfjével Budapesten beszélgettünk.

A soproni Erhardt Étterem és Panzió

Erhardt Zoltán

Magyaros konyha és monarchikus hangulat jellemzi a Burgenland legjobb vendéglőjeként is emlegetett soproni Erhardt családi éttermet. „Minden energiánk ebben a házban van” – mondja a tulajdonos-séf, Erhardt Zoltán. Az épület ódon falai között autentikusan hatnak a hagyományokból merítő fogások.

Ritmus és érzelem. Alex Atala, Brazília leghíresebb séfje

Alex Atala

Szegény családban született São Paulo külvárosában, gyerekkora nagy részét az Amazonas környékén töltötte, ott ismerte meg az indiánok konyháját. Ma Michelin-csillagos éttermeket vezet, a Times magazin a száz legbefolyásosabb személy közé választotta, 2014-ben a világ séfjei őt választották az év szakácsának.

A séf, aki kijött a konyhából

Sárközi Ákos

Sárközi Ákos húsz éve szakács. Életútja az üzemi menzától vezetett a Borkonyháig, a fakanáltól a Michelin-csillagig. Különféle gasztronómiai roadshow-kon vesz részt, látványfőz, reklámokban szerepel, zsűritag A Konyhafőnök című főzőversenyben.

Párizstól a Dohány utcáig

Fehér Gábor

Esca annyit jelent - étel. A Dohány utcai ESCA egy miniétterem, ahol 16 szék van, két menü nyolc fogással. Minimalista, de jól felszerelt konyha. Fehér Gábor először az Alabárdosban, majd Párizsban, a világ leghíresebb szakácsiskolájában, végül a Bock Bisztró koppenhágai éttermében tanulta a szakmát.

 1. « előző
 2. 1
 3. 2
 4. 3
 5. 4
 6. 5
 7. 6
 8. 7
 9. 8
 10. 9
 11. 10
 12. 11
 13. 12
 14. következő »

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.