Gasztroarcok  » Séfek

Fekete-tenger, Fehér Nyúl

Vlagyimir Muhin

A moszkvai konyha fenegyereke. Az egyetlen orosz séf, aki belépést nyert a klubba, a világ legjobb konyhafőnökei közé. A White Rabbit Restaurant & Bar (Fehér Nyúl Étterem) a 23. a top 50 étterem listáján. Ráadásul néhány éve Vlagyimir Muhin a legjobb fiatal orosz séfnek járó címet is elnyerte.

Egy koreai Kaliforniában

Corey Lee

„Az ételeink egyre egyszerűbbek, de annál többet dolgozunk a tányérokon” – mondja Corey Lee, aki 2010-ben nyitotta meg saját éttermét San Franciscóban. A Benu tavaly kapta meg a harmadik Michelin-csillagot, a koreai származású séf pedig elnyerte a legígéretesebb fiatal amerikai szakács címet.

A sofőr kifőzdéjétől a világ legjobb étterméig

Joan Roca

A spanyol Roca fivérek étterme évtizedek óta szerepel a világ legjobbjai között. 1995-ben megkapták az első, 2002-ben a második, 2009-ben a harmadik Michelin-csillagot. A Celler de Can Roca vendégeit ötvenfős személyzet szolgálja. Az éves költségvetés 45 százalékát nyersanyagra, 35 százalékát a személyzetre költik.

Hétcsillagos szakácsnő

Carme Ruscalleda

Carme Ruscalleda nem járt akadémiákra, nem sztázsolt világsztároknál, a főzést egy falusi vendéglő konyhájában kezdte Sant Pol de Marban, a Nou utca 10.-ben. Ezt a címet ma mégis minden ínyenc ismeri. A katalán séf hét Michelin-csillagos szakácsnő. Ennyi macaront ebben a szakmában nő még nem gyűjtött össze.

A lazacszínű állomás

Michel Troisgros

Franciaországban a nagy T betű nem tanulóvezetőt jelent. Nem is a kádári kultúrpolitika három „t” betűjét, hanem éttermet. A Maison Troisgros fogalom: a XX. századi francia konyhatörténet leghíresebb szakácsdinasztiájának a jelképe. Michel Troisgros a harmadik nemzedéket képviseli, fiai a negyediket.

"Konyhafőnöknek születni kell"

Clare Smyth

Jó éve volt tavaly Clare Smythnek, a Gordon Ramsay étterem konyhafőnökének. A televíziós sztárszakács üzlettársa lett, elnyerte az „Év szakácsa” díjat Nagy-Britanniában, és decemberben az általa irányított három Michelin-csillagos étteremben több asztalfoglalás történt, mint a híres londoni Fat Duckban.

  1. « előző
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. 6
  8. 7
  9. 8
  10. következő »

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább