Gasztroarcok  » Séfek

„Mindig magyar paprikával dolgozom”

Serge Vieira, a portugál francia

Megnyerte a lyoni Bocuse d’Or-döntőt 2005-ben. Sztárszakács, ma már két Michelin-csillaggal büszkélkedhet. Serge Vieira a Bocuse d’Or európai döntőjébe jutott magyar versenyző, Széll Tamás trénere, május 10-11-én pedig a budapesti eseményen a zsűri elnöke lesz.

Avantgárd szakács

Andoni Luis Aduriz

Ha valaki kíváncsi, hogy milyen lehetett a századfordulón az ElBulli, Ferran Adrià konyhája, akkor a legjobb, ha ellátogat Renteríába, Andoni Luis Aduriz éttermébe. San Sebastiántól 20 percre, egy kétszáz éves tölgyfa árnyékában 18 éve nyitott meg a Mugaritz, az avantgárd konyha szentélye.

A krumpli, ami szarvasgomba akar lenni. Massimo Bottura modenai zarándokhelye

Massimo Bottura

2016 Európa szakácsának választották az olasz Massimo Botturát. A legek földjén született. A Ferrarik, a balzsamecet és a parmezán hazájában. Massimo Bottura mégis kanyargós úton jutott el odáig, hogy Modena középkori városkájában övé legyen a világ harmadik legjobb étterme, az Osteria Francescana. A három Michelin-csillagos fogadó a gasztronómia zarándokhelye.

Fekete-tenger, Fehér Nyúl

Vlagyimir Muhin

A moszkvai konyha fenegyereke. Az egyetlen orosz séf, aki belépést nyert a klubba, a világ legjobb konyhafőnökei közé. A White Rabbit Restaurant & Bar (Fehér Nyúl Étterem) a 23. a top 50 étterem listáján. Ráadásul néhány éve Vlagyimir Muhin a legjobb fiatal orosz séfnek járó címet is elnyerte.

Egy koreai Kaliforniában

Corey Lee

„Az ételeink egyre egyszerűbbek, de annál többet dolgozunk a tányérokon” – mondja Corey Lee, aki 2010-ben nyitotta meg saját éttermét San Franciscóban. A Benu tavaly kapta meg a harmadik Michelin-csillagot, a koreai származású séf pedig elnyerte a legígéretesebb fiatal amerikai szakács címet.

A sofőr kifőzdéjétől a világ legjobb étterméig

Joan Roca

A spanyol Roca fivérek étterme évtizedek óta szerepel a világ legjobbjai között. 1995-ben megkapták az első, 2002-ben a második, 2009-ben a harmadik Michelin-csillagot. A Celler de Can Roca vendégeit ötvenfős személyzet szolgálja. Az éves költségvetés 45 százalékát nyersanyagra, 35 százalékát a személyzetre költik.

  1. « előző
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. 6
  8. 7
  9. 8
  10. következő »

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább