Gasztroarcok  » Séfek

A lazacszínű állomás

Michel Troisgros

Franciaországban a nagy T betű nem tanulóvezetőt jelent. Nem is a kádári kultúrpolitika három „t” betűjét, hanem éttermet. A Maison Troisgros fogalom: a XX. századi francia konyhatörténet leghíresebb szakácsdinasztiájának a jelképe. Michel Troisgros a harmadik nemzedéket képviseli, fiai a negyediket.

"Konyhafőnöknek születni kell"

Clare Smyth

Jó éve volt tavaly Clare Smythnek, a Gordon Ramsay étterem konyhafőnökének. A televíziós sztárszakács üzlettársa lett, elnyerte az „Év szakácsa” díjat Nagy-Britanniában, és decemberben az általa irányított három Michelin-csillagos étteremben több asztalfoglalás történt, mint a híres londoni Fat Duckban.

Szamárpörkölt puliszkával

Gianni Annoni

Az olasz és a magyar konyha hagyományaiért is tenni szeretne, hiszen Magyarországon nem a pármai sonka ízét kell keresni. Tizennyolc éve él választott hazájában. A Pomo D'oro étterem résztulajdonosa olaszos szenvedéllyel "tanít enni". Giannival, az olasz konyha nagykövetével beszélgettünk.

Szent Habakuk

Christian Petz

Dolgozott a müncheni Aubergine konyháján, főzött a Meinl am Grabenben, a két Michelin-csillagos Palais Coburg szálloda luxusétteremben, megválasztották az év szakácsának, elnyerte a legeredetibb séf címét. Aztán megunta az egészet. Először csokoládémanufaktúrát alapított, majd éttermet nyitott Holy-Moly! néven.

Olasz séf magyar szívvel

Fausto di Vora

Határozott, intelligens séf. Épp olyan, mint az általa vezetett étterem, a Fausto's, ami a megbízhatóság, a magas színvonal, a visszafogott profizmus és a letisztult olasz konyha stabil bástyája. De hogy tudja egy külföldi séf éveken át a top 10-ben tartani az éttermét Magyarországon?

Kis falatok forradalma

Albert Adrià

Sokan „csak” Ferran Adrià kisöccsének tartják, de mára kiderült, legalább akkora tehetség, mint a fivére. Albert Adrià szerint vége a 200 eurós vacsorák korszakának, következik a tapák (kis falatok) forradalma.

  1. « előző
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. 6
  8. 7
  9. 8
  10. következő »

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább