Gasztroarcok  » Séfek

Avantgárd szakács

Andoni Luis Aduriz

Ha valaki kíváncsi, hogy milyen lehetett a századfordulón az ElBulli, Ferran Adrià konyhája, akkor a legjobb, ha ellátogat Renteríába, Andoni Luis Aduriz éttermébe. San Sebastiántól 20 percre, egy kétszáz éves tölgyfa árnyékában 18 éve nyitott meg a Mugaritz, az avantgárd konyha szentélye.

A krumpli, ami szarvasgomba akar lenni. Massimo Bottura modenai zarándokhelye

Massimo Bottura

2016 Európa szakácsának választották az olasz Massimo Botturát. A legek földjén született. A Ferrarik, a balzsamecet és a parmezán hazájában. Massimo Bottura mégis kanyargós úton jutott el odáig, hogy Modena középkori városkájában övé legyen a világ harmadik legjobb étterme, az Osteria Francescana. A három Michelin-csillagos fogadó a gasztronómia zarándokhelye.

Fekete-tenger, Fehér Nyúl

Vlagyimir Muhin

Idén novemberben első ízben megjelenő oroszországi Gault&Millau Vlagyimir Muhin éttermét, a White Rabbitet (Fehér nyúl) találta a legjobb moszkvai étteremnek. Korábbi interjúnk az orosz szakáccsal.

Egy koreai Kaliforniában

Corey Lee

„Az ételeink egyre egyszerűbbek, de annál többet dolgozunk a tányérokon” – mondja Corey Lee, aki 2010-ben nyitotta meg saját éttermét San Franciscóban. A Benu tavaly kapta meg a harmadik Michelin-csillagot, a koreai származású séf pedig elnyerte a legígéretesebb fiatal amerikai szakács címet.

A sofőr kifőzdéjétől a világ legjobb étterméig

Joan Roca

A spanyol Roca fivérek étterme évtizedek óta szerepel a világ legjobbjai között. 1995-ben megkapták az első, 2002-ben a második, 2009-ben a harmadik Michelin-csillagot. A Celler de Can Roca vendégeit ötvenfős személyzet szolgálja. Az éves költségvetés 45 százalékát nyersanyagra, 35 százalékát a személyzetre költik.

Hétcsillagos szakácsnő

Carme Ruscalleda

Carme Ruscalleda nem járt akadémiákra, nem sztázsolt világsztároknál, a főzést egy falusi vendéglő konyhájában kezdte Sant Pol de Marban, a Nou utca 10.-ben. Ezt a címet ma mégis minden ínyenc ismeri. A katalán séf hét Michelin-csillagos szakácsnő. Ennyi macaront ebben a szakmában nő még nem gyűjtött össze.

  1. « előző
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. 6
  8. 7
  9. 8
  10. 9
  11. 10
  12. következő »

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.