Gasztroarcok  » Séfek

Egy koreai Kaliforniában

Corey Lee

„Az ételeink egyre egyszerűbbek, de annál többet dolgozunk a tányérokon” – mondja Corey Lee, aki 2010-ben nyitotta meg saját éttermét San Franciscóban. A Benu tavaly kapta meg a harmadik Michelin-csillagot, a koreai származású séf pedig elnyerte a legígéretesebb fiatal amerikai szakács címet.

A sofőr kifőzdéjétől a világ legjobb étterméig

Joan Roca

A spanyol Roca fivérek étterme évtizedek óta szerepel a világ legjobbjai között. 1995-ben megkapták az első, 2002-ben a második, 2009-ben a harmadik Michelin-csillagot. A Celler de Can Roca vendégeit ötvenfős személyzet szolgálja. Az éves költségvetés 45 százalékát nyersanyagra, 35 százalékát a személyzetre költik.

Hétcsillagos szakácsnő

Carme Ruscalleda

Carme Ruscalleda nem járt akadémiákra, nem sztázsolt világsztároknál, a főzést egy falusi vendéglő konyhájában kezdte Sant Pol de Marban, a Nou utca 10.-ben. Ezt a címet ma mégis minden ínyenc ismeri. A katalán séf hét Michelin-csillagos szakácsnő. Ennyi macaront ebben a szakmában nő még nem gyűjtött össze.

A lazacszínű állomás

Michel Troisgros

Franciaországban a nagy T betű nem tanulóvezetőt jelent. Nem is a kádári kultúrpolitika három „t” betűjét, hanem éttermet. A Maison Troisgros fogalom: a XX. századi francia konyhatörténet leghíresebb szakácsdinasztiájának a jelképe. Michel Troisgros a harmadik nemzedéket képviseli, fiai a negyediket.

Szamárpörkölt puliszkával

Gianni Annoni

Az olasz és a magyar konyha hagyományaiért is tenni szeretne, hiszen Magyarországon nem a pármai sonka ízét kell keresni. Tizennyolc éve él választott hazájában. A Pomo D'oro étterem résztulajdonosa olaszos szenvedéllyel "tanít enni". Giannival, az olasz konyha nagykövetével beszélgettünk.

Szent Habakuk

Christian Petz

Dolgozott a müncheni Aubergine konyháján, főzött a Meinl am Grabenben, a két Michelin-csillagos Palais Coburg szálloda luxusétteremben, megválasztották az év szakácsának, elnyerte a legeredetibb séf címét. Aztán megunta az egészet. Először csokoládémanufaktúrát alapított, majd éttermet nyitott Holy-Moly! néven.

  1. « előző
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. 6
  8. 7
  9. 8
  10. 9
  11. 10
  12. következő »

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.