Gasztroarcok  » Séfek

Dunakavics a konyhában

Várvizi Péter

Franciaországban tanulta a szakácsmesterséget. Hét évet dolgozott francia, olasz és japán Michelin-csillagos éttermekben. Nevéhez fűződik az első pécsi ínyencétterem, a Susogó, később az Enoteca Corso. Több mint egy éve a Larus Étterem és rendezvényközpont séfje.

A miskolci Dűlő étterem séfje

Csomós András

Nem szabad ajtóstól rohanni a házba, az ízlés csak óvatosan, lépésről lépésre alakítható – Csomós András a debreceni IKON étteremben hamar megtanulta, hogyan kell közeledni a vendéghez. Aztán, amikor már minden jól ment, váratlanul elszerződött a miskolci Dűlő étterembe.

A hűséges cukrász

Mártha Róbert

Mártha Róbert (COSTES) és Korponai Péter (Desszert.Neked) csapata nyerte a 2016-os SIRHA Budapest Desszert versenyt. A csapatoknak egy csokoládés tányérdesszertet, egy gyümölcsös tortát és egy artisztikus elemet (csokoládéból vagy cukor-karamellből) kellett elkészíteniük.

„Mindig magyar paprikával dolgozom”

Serge Vieira, a portugál francia

Megnyerte a lyoni Bocuse d’Or-döntőt 2005-ben. Sztárszakács, ma már két Michelin-csillaggal büszkélkedhet. Serge Vieira a Bocuse d’Or európai döntőjébe jutott magyar versenyző, Széll Tamás trénere, május 10-11-én pedig a budapesti eseményen a zsűri elnöke lesz.

Avantgárd szakács

Andoni Luis Aduriz

Ha valaki kíváncsi, hogy milyen lehetett a századfordulón az ElBulli, Ferran Adrià konyhája, akkor a legjobb, ha ellátogat Renteríába, Andoni Luis Aduriz éttermébe. San Sebastiántól 20 percre, egy kétszáz éves tölgyfa árnyékában 18 éve nyitott meg a Mugaritz, az avantgárd konyha szentélye.

A krumpli, ami szarvasgomba akar lenni. Massimo Bottura modenai zarándokhelye

Massimo Bottura

2016 Európa szakácsának választották az olasz Massimo Botturát. A legek földjén született. A Ferrarik, a balzsamecet és a parmezán hazájában. Massimo Bottura mégis kanyargós úton jutott el odáig, hogy Modena középkori városkájában övé legyen a világ harmadik legjobb étterme, az Osteria Francescana. A három Michelin-csillagos fogadó a gasztronómia zarándokhelye.

 1. « előző
 2. 1
 3. 2
 4. 3
 5. 4
 6. 5
 7. 6
 8. 7
 9. 8
 10. 9
 11. 10
 12. 11
 13. következő »

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.