GasztroHírek  » 

Különlegességeket kínál a Spíler Buda

Különlegességeket kínál a Spíler Buda

2019.11.16.  | Réthly Ákos

A 2019 tavaszán megnyitott Spíler Buda Étterem gyorsan megtalálta saját vendégkörét. Ez nyilvánvalóan nemcsak a jól megválasztott elhelyezkedésének köszönhető, hanem annak az igényességnek is, ami a cégcsoport többi egységét is jellemzi.

A Spíler Buda esetében most ez utóbbi történt. Zsidai Roy, akit a nemcsak egyik tulajdonosa, de sokat szereplő arca is vállalkozásaiknak, most a hely borlapjára koncentrálva kezdeményezett újításokat.

Az étterem borkínálatával - Budapesten egyedülálló módon – a hazai termékeken kívül eddig is az újvilági italokra fókuszáltak. Az ausztrál, dél-afrikai, kaliforniai és új-zélandi tételek sokszínűsége és magas minősége korábban is egyik legfőbb erősségük volt, de most néhány különlegesség felsorakoztatásával tovább emelték a tétet.

Zsidai Roy személyes választása a 2018-as Astrolabe Durvillea Sauvignon Blancra esett, amely a Decanter World Wine 2019 Awards-on 96 ponttal az egyik legjobb új-zélandi bor lett. Ez nemcsak egy különleges ital a kínálatban, hanem egyedi is, mivel ez a bor Magyarországon

kizárólag ebben az étteremben kóstolható.

A borlap további tételeinek összeválogatásában Hébenstreit Ádám, a DropShop Borszaküzlet vezetője nyújtott szakmai segítséget.

A kínálatba így került be további újdonságként a dél-afrikai 2018-as Beaumont Chenin Blanc, az ausztrál 2015-ös Longview „LV” és a 2017-es WD Wines Hesketh „Wild at Heart” Rosé, az argentin 2017-es Escorihuela Gascón Malbec „1884” és a 2014-es Escorihuela Gascón President's Blend, illetve a kaliforniai 2016-os Dry Creek Zinfandel „Heritage Vines”.

Ezekhez a csodálatos ízvilágú fehér, rozé és vörösborokhoz jól illenek az étterem által kínált kisebb falatok, mártogatósok és saláták. Az éhesebbek válogathatnak a pizzák és burgerek közül. Ez utóbbi már húsmentes változatban is kapható. És a kínálatban természetesen szerepelnek levesek és egyéb, magyaros főételek is. Helyi specialitás azonban a steakek világa, amelyek alapanyagai az amerikai, argentín, ausztrál és spanyol farmokról származó zamatos, csontos T-bone, porterhouse és rib eye.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.