GasztroHírek  » 

Kutyamenü jár a kedvencnek

2018.09.14.  | Orbán Szilvia

A kutyás gazdik biztosan eljátszottak már a gondolattal, hogy milyen jó lenne néha a kedvenccel együtt falatozni egy menő étteremben, ahol mindenki számára séf készíti az ínycsiklandó fogásokat.

Az Egyesült Államokban létezik már ilyen étterem: a Ray’s and Stark Bar,amely a Los Angeles Megyei Művészeti Múzeum (LACMA) tövében működik. Az éttermet Fernando Darin séf vezeti, aki maga is nagy kutyabarát, írja a FoodBeast.


A gondolat nem is annyira elrugaszkodott; egy ideje ugyan léteznek már kutyabarát vendéglátóhelyek, ahová beengedik a gazdikkal érkező kedvenceket is, azonban amíg az emberek jóízűen falatoznak, a kutyáknak általában meg kell elégedniük egy tálka friss vízzel, és a gazditól csurranó-cseppenő könyöradománnyal.


Darin – az éttermi maradék felhasználásával – a gazdikkal érkező négylábúak számára is készít fogukra való finomságokat, amelyeknek a „Barky Brunch” nevet adta. Az állatbaráti gesztuson túl az elgondolás mögött az addig kidobásra ítélt, de még fogyasztható ételek újrahasznosítása, és a szemét mennyiségének csökkentése áll.A vendéglátóhely jelenleg legnépszerűbb kutyafogásai – amelyeket hétvégenként, az étterem nyitott teraszán szolgálnak fel – a görögdinnye sorbet, a brokkolis-csirkés rizstál, a pizzatésztás kutyacsont és a baconnel borított, mogyoróvajas mini kutyamuffin.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.