Ízvadászat  » Legjobb helyek

A tíz legjobb sunday brunch

A tíz legjobb sunday brunch

2016.03.23  | Riedl Annamária

A reggeli (breakfast) és ebéd (lunch) időbeni találkozásából született brunch kifejezés leginkább a vasárnapokra lett jellemző az elmúlt években: innen is alakult ki a sunday brunch elnevezés. Kezdetben leginkább csak a hotelek éttermeiben lehetett a hét utolsó napján lazulni pezsgővel a kezünkben, de az elmúlt időszakban egyre több étterem is kínál exkluzív vasárnapi ebédeket. Összeszedtük most a legjobbakat.

1. Buddha Bar – az ázsiai látványkonyha

Budapest V., Váci u. 34.
Minden vasárnap 12–16-ig

Az ázsiai fúziós konyha hazai fellegvárában a hét minden napjára jut a gasztronómiai különlegességekből, ami alól a vasárnap sem lehet kivétel. A város egyetlen, pánázsiai fogásait széles választékban, heti tematikus bontásban felvonultató étterme az ínyencek játszótere. A nem mindennapi miliő, a középen figyelő hatalmas Buddha-szobor, a sajátos autentikus zene és hangulat már az üdvözlő ital kortyolgatása közben magával ragad. S még csak ezután jön a legfrissebb alapanyagokból készült házi specialitásoktól roskadozó ázsiai büfé a város leggazdagabb sushiválasztékával. Ezt maga a séf, Ossama Kutaini készít a vendégek ízlésének megfelelően az étterem egyik szegletében, ahogy az étlapról kiválasztott friss főételt is. Gondol a fúziós konyha legkisebb rajongóira is, külön gyermekmenüvel.

Árak: Classic Sunday Brunch – 8900 Ft (+12% szervizdíj), amely tartalmaz egy üdvözlő koktélt, korlátlan ásványvíz és üdítőfogyasztást

Deluxe Sunday Brunch – 10 900 Ft (+12% szervizdíj), amely tartalmaz egy üdvözlő koktélt, korlátlan ásványvíz-, üdítő-, pezsgő-, sör- és borfogyasztást, valamint kávét és teát

2. Tanti étterem – a csúcskategóriás

Budapest XII., Apor Vilmos tér 11-12. (Hegyvidék Központ)
Minden vasárnap 12–15-ig

Michelin-csillagos vasárnapi ebédet enni fehér abroszos asztalnál, tányér szer vizzel, étlapról választható fogásokkal, több mint különleges élmény. A négy előételből, négy főételből, ugyanennyi köretből és két desszertből álló menüsorban minden megtalálható, ami egy igazi nagymama konyhájában is, csak valahogy mégis másképp. Van tehát itt rántott hús, húsleves és akár báránysült is, már-már nagymesterien újragondolva, mégis tökéletesen értelmezhetően. És persze nem maradhat szó nélkül a látványos szerviz sem. Még ha nincs is éppen fehér kesztyű a pincéreken, azért a vendégek úgy érezhetik magukat ezeknek a fogásoknak a környezetében, mint a világ legjobb éttermeinek valamelyikében.

Árak: Felnőttmenü – 7000 Ft (+12,5% szervizdíj), Gyermekmenü – 3500 Ft (+12,5% szervizdíj)

3. Paris Budapest Restaurant and Bar (Sofitel Budapest Chain Bridge) – a hamisítatlan francia market

Budapest V., Széchenyi I. tér 2.
Minden vasárnap 11–15-ig

Jók itt a kilátások. Egyrészről a Lánchídra és a teljes Várnegyedre, másrészről a francia konyhaművészetet szélesen bemutató Sunday Family Brunchra. A friss salátákon túl karakteres francia sajtok, valamint kívül roppanós, belül omlós péksütemények várják a vendégeket. Egy másik szekcióban a hal- és húsételek bőséges kínálatából lehet választani, s muszáj megemlíteni a desszerteket is, ami jó hír az édesszájúaknak, hiszen a csokiszökőkúttól a gyümölcs mousseokon és a fánkokon át számos francia édes-krémes finomságot lehet itt megtalálni. Több mint ötven hozzávalóból választhatja ki a vendég a saját fogásának alapanyagait, melyet a pult mögött várakozó séfek azonnal finom ételekké varázsolnak.

Árak: 9000 Ft – amely a korlátlan ételfogyasztás mellett tartalmazza az üdvözlő italt, a ház borát, üdítőket, kávét és teát 8000 Ft – amely tartalmazza az üdvözlő italt, üdítőket, kávét és teát 5000 Ft gyermekenként 6-12 éves korig, 6 éves kor alatt ingyenes

4. KIOSK étterem – a családias

Budapest V., Március 15. tér 4.
Minden vasárnap 12–16-ig

Családi hagyományokat elevenít fel a ma már csak „a belváros nappalijának” nevezett étterem. A family style közösség-teremtő lehetőség kicsiknek és nagyoknak, ahol az asztalra kerülő 2-4-6 fős tálak minden ízlést kielégítenek. Van töltött káposzta, mákos nudli zamatos sárgabaracklekvárral, izgalmas kölessaláta, s még lehetne sorolni. És a hatalmas választék mellett is gondolnak a glutén- és laktózérzékenyekre éppúgy, mint a gyerekekre. Így nemcsak a felnőtteket várják különböző programok és fellépők, hanem a legkisebbeket is.

Ára: a Family Style menü árai -20%, amely magába foglalja a ház borát és egy kancsó limonádét

5. Corso étterem (Hotel InterContinental) – lazykre hangolva

Budapest V., Apáczai Csere János u. 12–14.
Minden vasárnap 12–15-ig

A Duna és a budai Vár panorámájában gyönyörködve, miközben élő zene szól, már igazán nem érheti nagy baj az embert. S mindezt a kellemes érzést csak megerősíti a hetente változó gasztronómiai kirándulás a szezonális alapanyagokból készített számos ételkülönlegesség sokszínű világában. A vendégek a számtalan formában elkészített klaszszikus magyar ételeken túl ínycsiklandó magyar és francia sajtokat, valamint sokféle sushit is fogyaszthatnak. S míg a legkisebbekre a gyereksarok vár, addig a Lazy Sunday Brunch a magyar konyha speciálisan erre a pillanatra kigondolt fogásaival készül hétről hétre, például korhelylevessel.

Ára: Standard csomag – 8900 Ft (+10% szervizdíj), amely tartalmazz a pezsgőt, gyümölcslevet, ásványvizet, kávét és teát Prémium csomag – 10 900 Ft (+10% szervizdíj), mely prémium pezsgőt, bort és sört is tartalmaz

6. Araz étterem (Continental Hotel Budapest) – a Föld körül utazó

Budapest VII., Dohány u. 42–44.
Minden vasárnap 12–15-ig

Barka Áron, az étterem séfje arra vállalkozott, hogy az élő zenés svédasztalos vasárnapi lakoma keretein belül kalauzolja el vendégeit egy felejthetetlen gasztronómiai utazásra a Föld körül, miközben a pincérek azért serényen kínálgatják a borokat és a pezsgőket. A szinte egész évben zajló, korlátlan étel- és italfogyasztást kínáló programsorozat minden hónapban más-más ország jellegzetes ízeit vonultatja fel, így ismertetve meg a különleges ízek kedvelőivel például Új-Zéland, Kína és Franciaország fogásait. A programsorozat kitűnő választás lehet a nagycsaládosok számára is, hiszen a gyerekek figyelmét animátor köti le kézműves foglalkozásokkal, képességfejlesztő játékokkal. A hangulatról minden alkalommal a tematikához választott élő zene gondoskodik, az árban pedig benne foglaltatik a belépő a hotel tetején található wellnessrészlegbe, ahol külső-belső medence, infra- és finn szauna, valamint pezsgőfürdő áll a vendégek rendelkezésére.

Ára: 7490 Ft, amely nemcsak korlátlan ételfogyasztást, hanem korlátlan italfogyasztást is tartalmaz a ház borából, szénsavas üdítőkből, gyümölcslevekből, ásványvízből és limonádéból. A gyerekeknek 6 és 12 éves kor között 50% kedvezmény jár.

7. Kollázs étterem (Four Seasons Hotel – Gresham Palota) – a labirintusban kanyargó

Budapest V., Széchenyi I. tér 5–6.
Minden vasárnap 12–15-ig

Ha valahol van játékosság is a vasárnapi ebédben, akkor az a Kollázs. A havonta változó, minden esetben leveseket, salátákat, tészta-, hal- és húsételeket, valamint sós és édes desszerteket tartalmazó fogások az étterem különböző pontjain vannak elhelyezve, ezzel segítve a vendégek navigációját, illetve lehetőséget biztosítva a szekciók megismerésére. Érdemes minden szigetet bejárni, hiszen a fogások sikerrel ötvözik a magyar és a nemzetközi konyhának nemcsak az ízeit, de az elkészítési módokat is. És az atmoszféra? Kellemesen franciás, hiszen a hely tökéletesen egyesíti egy rotisserie, egy patisserie, egy bár, valamint egy borospince hangulatát, megfűszerezve egy kevés, a hagyományos Four Seasonsközegből kiszakadó modernitással.

Ára: 8800 Ft (+12% áfa), amely a korlátlan ételfogyasztás mellett tartalmaz egy pohár pezsgőt, ásványvizet, kávét, teát és narancslevet

8. Gundel étterem – a hamisítatlan „Grand Budapest Hotel” hangulatú

Budapest XIV., Gundel K. út 4.
Minden vasárnap 11:30–15:00

Olyan itt minden, mint a régi, boldog békeidőkben. Szól a zongora, miközben az étterem átalakul. A közepén, a hosszú sziget pultján belül állnak a szakácsok, és két oldalra segítenek a vendégeknek az ételek tálalásában. Nyolcféle kenyér kerül a kenyérbárba, 10-12-féle hideg előétel hozzáillő mártásokkal, négyféle salátadresszing, hatféle sajt, a vendégek előtt frissen szeletelt gyümölcsök, emellett négyféle kevert saláta, kétféle leves és öt főétel köretekkel a pultokba. A szeletelőkocsin háromféle hús várakozik a vendég kívánsága szerint szeletelve, ami lehet báránygerinc, egészben sült bélszín, egészben sült borjú, tarja, csirke- vagy libacomb. A zenekari pódium gazdag deszszertbüfévé alakul Gundel-palacsintával, rétesekkel, aranygaluskával, somlói galuskával, crème brûlée-vel, pohárkrémekkel, tortákkal és fagylaltokkal.

Ára: 7900 Ft (+12% áfa), amely magában foglalja az első pohár pezsgőt, a korlátlan alkoholmentesital- és a korlátlan ételfogyasztást, a kávét vagy a teát is. 12 éves kor alatti gyerekek féláron ehetnek, a 4 év alatti
gyerekeknek ingyenes

9. Manna étterem – a város feletti exkluzivitás

Budapest I., Palota út 17.
Minden vasárnap 12–15-ig

Budapest egyik legkülönlegesebb helyszínén, az Alagút tetején nemzetközi konyhával és rég elfeledett magyar ízekkel várja a betérőket az étterem egy hamisítatlan lounge hangulatú, büfé jellegű menüvel. Donkó-Szabó Árpád konyhafőnök és csapata igyekszik minél többször egy kis meglepetés tematikát is becsempészni a vasárnap delekbe, a káprázatos panorámát pedig a fűthető sátorfalaknak köszönhetően télen is élvezhetjük. S hogy minden ideális legyen, és az exkluzív kényelmet minden garantálja, a gyerekeket játszósarok várja.

Ára: 4990 Ft, amely az ételek mellett tartalmazza üdítők, kávé, tea, csapolt sör és borok korlátlan fogyasztását, 6–12 éves korig 50% kedvezménnyel, 6 éves kor alatt pedig ingyenes

10. Danubius Hotel Gellért – a friss fűszerekkel csábító

Budapest XI., Szent Gellért tér 1.
Minden vasárnap 12:00–15:00

Héjja László vezető séf filozófiája szerint a különbség a részletekben rejlik, amit leginkább színekkel, illatokkal és ízekkel tár a nagyérdemű elé. Kulcsszerep jut a szezonalitásnak, ahol a színvilág is lenyűgöző. Még mielőtt bármit megkóstolnának a vendégek, először csak nézelődnek és mélyen beszippantják a friss fűszernövények sokat sejtető illatát. Aztán jöhet az all you can eat, ami igazi aduász azoknak, akik nem tudnak étlapról választani. Bár a döntés így sem lesz egyszerű, mert a nemzetközi felhozatal mellett mindig megtalálhatók a magyar klasszikusok is.

Ára: 5990 Ft (+10% szervizdíj) korlátlan étel- és italfogyasztással – pezsgő, bor, csapolt sör, üdítőitalok és kávé, gyermekeknek 14 éves korig féláron, 6 év alatt ingyenes


Ossza meg ismerőseivel:
Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.