GasztroHírek  » 

Legközelebb Ausztráliában találkoznak a bor mesterei

Legközelebb Ausztráliában találkoznak a bor mesterei

2018.06.27.  | Orbán Szilvia

Immár biztos, hogy a 2022-es, jubileumi Masters of Wine szimpózium helyszíne az ausztráliai Adelaide városa lesz.

A négyévente megrendezett, nagy presztízsű esemény házigazdája idén Spanyolország volt – ezt megelőzően Firenze, azelőtt pedig Bordeaux adott otthont a szimpóziumnak –, s már a szakmai találkozó kezdetén elindultak a találgatások, melyik országot éri a megtiszteltetés, hogy a 10., jubileumi kongresszus színhelyéül választják.

Június 17-én aztán nyilvánosságra hozták a 2022-es helyszínt, Adelaide-et. A hírt Brian Croser, ausztrál borász jelentette be, adta hírül a TheDrinksBusiness.

A szimpózium záróbeszédét tartó Croser úgy fogalmazott, hogy Ausztráliának óriási megtiszteltetést jelent a Masters of Wine Intézet döntése, amely azonban meg is lepte az ausztrál borászokat. Mindenesetre úgy gondolja, hogy országában talán Adelaide a legideálisabb helyszín a neves esemény megrendezésére, s ennek oka nem csupán a város számos híres borászathoz és borrégióhoz való közeli elhelyezkedése, hanem az is, hogy Adelaide ad otthont a két legfontosabb honi borász szervezetnek (Wine Australia, The Australian Wine Research Institute /AWRI/) is. Croser hozzátette, hogy mire a Masters of Wine 2022-ben megérkezik Adelaide-be,

„az ausztrál boros közösség óriási változásokon fog keresztülmenni. Mi majd készen állunk a fogadásotokra, de ti vajon készen álltok ránk?”

Az épp véget ért spanyolországi találkozó kapcsán Jane Masters, az intézet elnöke elmondta:

az idei szimpóziumon 450 résztvevő mintegy ötezer palack borral ismerkedhetett, amelyhez nagyjából 22 ezer poharat használtak

– és ezek csupán a nappali ülések számai; az esti események, kóstolók, vacsorák és koncertek kapcsán ezeknél jóval nagyobb számokkal is szolgálhatna. A gálavacsorán pedig a Marques de Riscal saját pincéjének 1955-ös évjáratú palackjait kínálták a fogások mellé.

A 2022-es rendezvényt koordináló Wine Australia vezérigazgatója, Andreas Clark közleményében így fogalmazott:

„Rendkívül izgatottak vagyunk, és alig várjuk, hogy megmutathassuk Ausztrália változatos és virágzó borhelyszíneit, irigylésre méltó ínyenc kultúráját. Ausztráliát kreativitása, szenvedélye és innovációra való nyitottsága teszi tökéletes helyszínné, amely minden bizonnyal inspiráló környezet lesz a világ minden tájáról érkező borászok számára, akik az ágazat jövőjének formálásán dolgoznak.”

Clark megjegyezte, hogy Adelaide városa tulajdonképpen 18 borrégió kapuja, ahol mindössze egy órás autóút közelségben 200-nál is több pinceajtó várja hívogatóan a látogatókat.

A soron következő, 10. Masters of Wine nemzetközi szimpózium időpontja és helyszíne tehát: 2022. június 22-24., Adelaide (Ausztrália)

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.