GasztroHírek  » 

Ma kezdődik Budapesten az ötödik Székely Fesztivál

Ma kezdődik Budapesten az ötödik Székely Fesztivál

2019.05.10.  | MTI

Pénteken kezdődik a Székely Összefogás Alapítvány szervezésében az ötödik Székely Fesztivál a budapesti Millenáris parkban, ahol péntektől vasárnapig kulturális programokkal, székely ételekkel, italokkal, kézműves termékekkel várják a látogatókat.

Domokos István főszervező az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában elmondta:

a fesztivál, amelynek különleges vendégei idén a bukovinai székelyek lesznek, kulturális, gasztronómiai, turisztikai szempontból mutatja be Székelyföld értékeit.

A háromnapos fesztivál kiemelt vendége Böjte Csaba szerzetes lesz, a rendezvény egyfajta lelki vezetőjeként.

A fesztivál 200 négyzetméteres konyháján egy erdélyi séf vezetésével, kizárólag székelyföldi alapanyagokból és módszerekkel készülnek majd az ételek, köztük a töltelékes káposzta, vadpörkölt, flekken, kürtőskalács.

A pénteken kezdődő fesztiválon négy helyszínen hatvan műsorszám és több mint 500 fellépő mellett csaknem 100 kézműves termelő portékái, valamint turisztikai kiállítás és két művészeti tárlat is várja a látogatókat.

A fellépők között van a Bekecs Néptáncegyüttes, a Csíkszentsimoni Ifjúsági Fúvós Zenekar, a Százlábú Néptáncegyüttes és Borbáth Szilveszter. Szombat délután külön műsort tart a szentegyházi gyermekkórus 130 székely gyerek közreműködésével. Az esemény részletes programja a szekelyfeszivál.hu oldalon olvasható.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.