GasztroHírek  » 

Magyar cukrász a legjobbak között

Magyar cukrász a legjobbak között

2019.01.09.  | MKO

A világ egyik legismertebb és legnagyobb presztízsű cukrász kiadványába került be első magyarként Menyhárt Attila, a Four Seasons Hotel Gresham Palace főcukrásza. A So Good magazin spanyol kiadású, de angol nyelven jelenik, több mint 300 oldalon.

Külön öröm, hogy a magyar vonatkozású anyag a jubileumi számban szerepel. A So Good-ban megjelenni egy cukrász számára presztízs a világ minden táján, sőt, igazi nemzetközi szakmai elismerés. A magazin a világ legkreatívabb és legnevesebb cukrászait szerepelteti, egyedi receptekkel és technológiákkal.

„Attila termekéiből csináltam egy mini portfóliót, elküldtem, és annyira megtetszett nekik, hogy érdemesnek találták, hogy a magazin hasábjain szerepeljen” – mondta el Fekete Antonio gasztrofotós.

„Azonnal felvették vele a kapcsolatot, és ezután egy másfél éves folyamat indult be. Többszöri egyeztetés követően fél éve elkészültek azok a termékek, amelyek végül láthatók a magazinban.

Fontos kritérium volt, hogy olyan termékek jelenjenek meg, amelyek kortárs szemléletet, dizájnt testesítenek meg, és eddig sehol nem szerepeltek, teljesen frissek.”

Menyhárt Attila szakmai élete több, mint felét külföldön töltötte. Miután elvégezte itthon a cukrásziskolát, néhány rövidke tanulóév után egy hajóra ment dolgozni. Ezek után Írországban, majd Londonban, végül Svájcban tevékenykedett: számos szállodában megfordult. Most már több, mint fél éve a budapesti Four Seasons Gresham Palace főcukrásza.

A So Good összeállításban szerepel egy tányérdesszert: kecskesajt parfé pekándióval, gesztenyével és sancho borssal infuzionált körtével – ezek az ízek jelennek meg különböző textúrákban. Ezen túl egy mono desszertet is bemutatnak. Ez nem más, mint a macaron és a mille feuille ötvözete – egy finger macaron.

A macarontészta vékonyra kikenve készült, ennek köszönheti ropogós textúráját. Az egyik szarvasgombával és Arraguani 72%-os csokoládéval készül, a másik pedig machával. Az összeállítás további szereplője egy új Haiti Cuvee csokoládéval készült desszert, amelyben a gianduia és a paradicsom is fontos szerepet kap.

A kiadvány itthon is elérhető, a Cookbooks forgalmazásában.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.