GasztroHírek  » 

Magyar gin: vad fűszerekkel, aszalt fügén érlelve

Magyar gin: vad fűszerekkel, aszalt fügén érlelve

2018.09.13.  | MKO

A nemzetközi gin-divat elérte végre Magyarországot: több évnyi termékfejlesztés után mutatta be a Zwack legújabb italkülönlegességét, a Kalumba Madagascar Spiced Gint. A komplex fűszerességet és a citrusos frissességet ötvöző gyógy- és fűszernövény italt a Kecskeméti Zwack Pálinka Manufaktúrában gyártják tölgyfahordókban, aszalt fügén hónapokon át érlelve. A most bemutatott különleges zamatú, borókapárlattal készült ital a világon elsők közt feljegyzett gyógynövényről, a kalumbagyökérről kapta nevét.

A Zwack család több mint 200 éves fűszer- és gyógynövény tapasztalattal rendelkezik, emellett pedig folyamatosan kutatja az újabb és újabb ízvilágú és aromájú növényeket. Legújabb termékük, a Kalumba összetett fűszerességét és eredeti ízvilágát 17 féle Madagaszkárról és Afrika egyéb vidékeiről származó természetes fűszernövény adja.

Az üveget Afrika ikonikus állata, a Madagaszkáron őshonos gyűrűsfarkú maki díszíti.

Bár a Zwack család az Unicum receptjét évszázadok óta féltve őrzi, a Kalumba gyártásához felhasznált fűszerek listáját nyilvánosságra hozta, hiszen fontos, hogy megfeleljenek a modern kor igényeinek: a fogyasztók sokkal tudatosabbá váltak, és meghatározó számukra, hogy ismerjék az elfogyasztott termékek alapanyagait. A termék elkészítésekor fontos szerepe van az ital nevét adó kalumbagyökérnek – ami 1671-ben érkezett Európába egy portugál kereskedő hajóján –, a világon elsők között számon tartott gyógynövény.

Emellett

a karakteres ízvilágért felel a citromfű, a kubebabors, a szegfűszeg, a fahéjlevél, a rózsabors, a kurkuma, a csillagánizs, a lime-héj, a szerecsendióvirág, a kardamommag, a szerecsendió, a gyömbér, a vanília, a koriander, a curacaohéj és a borókabogyó is. 

A különleges összetevők között több vadon termő fűszert is találunk, amelyek egy részét a dzsungelben kézzel gyűjtik be és válogatják át.

A termék lepárlása kis adagokban történik, a gyártáshoz

Európa legmodernebb lepárló berendezését, egy Christian Carl lepárlót használnak a Kecskeméti Zwack Pálinka Manufaktúrában.

Az italt ezután tölgyfahordókban, aszalt fügén érlelik, ami így nyeri el végső, igazán karakteres, fűszeres jellegét.

A Kalumba Madagascar Spiced Gin fogyasztását behűtve, magában ajánlják, az élményt a hozzá tartozó, egyedi csiszolt pohár koronázza meg. De azok, akik szívesen innák koktélként is, mindenképpen próbálják ki az alábbi receptek valamelyikét:

•    Kalumba Tonic: 4 cl Kalumba, tonic a feltöltéshez, lime, jég
•    Kalumba Gyömbér: 4 cl Kalumba, gyömbér a feltöltéshez, friss gyömbér, jég
•    Kalumba shooter: 4 cl Kalumba, 2 cl facsart limelé, cukorszirup

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.