Ízvadászat »  Magyar ízek

Tyúkbérlet tojásért

Van egy vállalkozás, amelynek tagjai pontosan ismerik a dilemmát, nevezetesen, mi volt előbb: a tyúk vagy a tojás, de erre a kérdésre nem is akarnak válaszolni. A YouTyúk lényege a tyúkban rejlik: ha van tyúk, akkor van tojás is. Amit úgy is el lehet adni, hogy a vevők a tojást tojó tyúkra kötnek bérleti szerződést.

Folyékony zöld arany

Az ételeket szó szerint megszínesítő, télen-nyáron használható, mégis kevésbé ismert ételízesítő, a tökmagolaj került ezúttal a szakértő zsűri asztalára. Íme, a Pannon Gasztronómiai Akadémia és a Magyar Konyha legújabb tesztje.

Az ellenállhatatlan konyakmeggy

A Lellei Konyakmeggy az elmúlt öt-hat évben kezdte el – kiváló minőségű alapanyagokból és szinte muzeális módszerrel – gyártani a kézműves bonbonokat. Megnéztük, hogyan készülnek az egyenként aranypapírba csomagolt finomságok.

Fogjuk meg a tehén farkát!

Van egy jószág, tejet is ad, húst is ad, ezt külön-külön és egyszerre is tudja. Ez a szarvasmarha a magyar tarka. Itt legel, szerte az országban, húsa igazán minőségi, de a legfinomabb falatokért, ha enni akarunk belőle, külföldre kell utaznunk.

Púpos, búbos, melegedős

Fűtő, sütő, púpos, búbos, szögletes, boglya, nyereg vagy éppen koporsófedél alakú. Bármilyen legyen is, ismerjük mindet, még a mesékben is benne vannak és amikor meglátjuk, rácsodálkozunk. Jé, kemence…

Zsír a pácban

A szalonna régen nemcsak a legfontosabb konyhai alapanyagok egyike volt, de sok esetben reggeli, ebéd, vacsora is. Ma már a konyhában is ritkábban kerül elő, az egészségre törekvő életmód miatt háttérbe szorult, pedig nem kell sok belőle egy-egy étel aromáinak a kiteljesítéséhez.

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. 9
  10. 10
  11. 11
  12. 12
  13. 13
  14. 14
  15. 15
  16. 16
  17. 17
  18. 18
  19. 19
  20. 20
  21. 21
  22. 22
  23. 23
  24. 24
  25. 25
  26. 26
  27. 27
  28. 28
  29. 29
  30. 30
  31. 31
  32. 32
  33. 33
  34. 34
  35. 35
  36. 36
  37. 37
  38. következő »

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.