Ízvadászat »  Magyar ízek

A saláta és rokonai

A zöldségek nyersen, salátaként történő fogyasztása a mediterrán térségben terjedt el. Az eredeti recept szerint az alapanyagot sózzák, majd olajjal, ecettel és fűszernövényekkel ízesítik. Pedig ez az eljárás az ókori „dietetikusok” ajánlásán alapul.

Medvehagyma

A medvehagyma annyi bajra gyógyír, hogy szinte gyanús. Bár még csak a naposabb oldalakon vagy mélyen az erdőben lehet találni, a lelkes gyűjtők hamarosan ellepik a Fokhagymaszagú Völgyet.

Budapest szőlőskertje

Családias hangulatú pincék, présházak, vendégasztalok, fesztiválok. Mindez Etyek, a borfalu, amely nem csak a borairól híres, hanem sonkájáról, sajtjairól, szörpjeiről és csokoládéjáról is.

Erdélyi kosztoskönyv

Ki ismeri a népdalt a bánatot őrlő malomról? Csíkmadarason ma is áll a Zsigmond malom, amelyet Gáll Tímea és Levente keltett új életre.

Fűszernövények

Az enyhe levegőnek köszönhetően úgy érezzük, hogy itt a tavasz. Az első idei zöldségeket várva, a tél végi ételeinket tavasziassá varázsolhatjuk az ilyenkor is elérhető friss fűszernövényekkel.

A garda

Nálunk a nagyobb folyókban és a Balatonban fordul elő. Apróbb hal, de kivételesen az 1,5 kg súlyt is elérheti. A garda név egyben jól is viseli a hal legjellemzőbb tulajdonságát: szálkája sok, a húsa kevés.

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. 9
  10. 10
  11. 11
  12. 12
  13. 13
  14. 14
  15. 15
  16. 16
  17. 17
  18. 18
  19. 19
  20. 20
  21. 21
  22. 22
  23. 23
  24. 24
  25. 25
  26. 26
  27. 27
  28. 28
  29. következő »

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább