Ízvadászat » Magyar ízek
A győrújfalui Ungerék családi vállalkozása
Egy apa és fia a példa arra, hogy egy családi vállalkozással is be lehet kerülni a magyar gasztronómia történelemkönyvébe. Hentesboltjukban minden termék kettőjük munkája, hetente ötvenféle hentesárut és füstölt terméket készítenek.
„Terroir-pálinkák” Bükkaranyosról
A pálinkára sokszor még ma sem olyan italként gondolunk, amely képes kifejezni egy termőterület vagy egy évjárat sajátosságait. A tízéves Bükkaranyosi Pálinkafőzdében ez a cél lebeg a fiatal párlatmester szeme előtt.
Téli estéken száll a sült tök illata
A sült tök összekapcsolódik az otthon melegével, a hideg idővel, a meghittséggel és a falak között szálló édeskés illattal. Tipikus őszi-téli étel ez, amely megállja helyét önálló fogásként, de körítésnek vagy levesnek elkészítve is tökéletes.
Meghódítja-e a horgosi tökmag Londont?
A legkisebb királylányok elhagyják apáik házát és elmennek világot látni, szerencsét próbálni. A megszerzett tudással visszatérnek a szülőföldre. Ma úgy történik mindez, hogy saját márkát építenek. Danyi Éva ezt tette.
A nagy kenyér teszt
A Pannon Gasztronómiai Akadémia és a Magyar Konyha nyári szünet utáni első tesztjén kenyerek, mégpedig hagyományos technológiával, azaz kovásszal, élesztő nélkül készült kenyerek kerültek a szakértő zsűri elé.
Az Izsáki Házitészta titka
Három évtizede egy kis pincében kezdték gyúrni saját tésztájukat, és mostanra az egész család részt vesz a nagyra nőtt vállalkozásban. Juhászné Cseri Ilona kemény alföldi asszony, aki követi a közízlés változását. Tőle megtudhatjuk, hogy esznek-e Amerikában lúdgégét.
GasztroHírek
Újabb siker a magyar szakácskönyvnek
2019. 02. 14.
Egyen gyógynövényes sertéshúst!
2019. 02. 14.
Gasztrokalendárium
Toros Pálinkafesztivál
2019. 02. 15. - 2019. 02. 17. (Székesfehérvár)
Indoor Sörfesztivál
2019. 02. 15. - 2019. 02. 17. (Budapest)