Ízvadászat »  Magyar ízek

Ebédelni a jövő héten is kell

Kakasleves, szarvasragu, mangalicapofa – vasárnapig lehet megrendelni a SVÉTasztal hazai alapanyagokból elkészített menüjét.

Színes fejek

A fejes és kelkáposztából, karfiolból, kelbimbóból és többi rokonukból a legkülönbözőbb ételek készíthetők, érdemes az örökzöld vagy éppen megkopott receptek mellett újakat is kipróbálni.

Édes savanyúság

Ha eddig valaki úgy tudta volna, hogy Magyarországon Vecsésen készülnek a legfinomabb savanyúságok, az még nem kóstolta a szigetszentmiklósi Gere család savanyúságait. Versenyezni persze nem kell, de ha valami nagyon jó, ahhoz hamar hozzá lehet szokni. A Gere család példája azt mutatja, hogy az élet savanyúságok között is lehet boldog.

A legjobb pisztráng a Duna közepéről

A macskakövön összekoccannak a fogaim, hátamat veri a táska. Csak akkor simul el a gurulás, amikor a kismotorral felhajtok a komp vasrámpájára. A váci komp megremeg, ahogy beröffen a dízel, majd a test lassan ráfordul a sodrásra. Srégen úszunk: a többi hajó haladási irányát derékszögben vágjuk ketté. A cél a tahi rév, a Szentendrei-sziget egyik kapuja.

A piros magyar bors

A fűszerpaprika a magyar konyha ikonikus fűszere. A paprika szó világszerte az őrölt pirospaprikát jelenti, és sokan ezzel azonosítják a magyar konyhát. Bár ennek a képnek nem kell kényszeresen megfelelni, azért egy pörkölt vagy halászlé mégiscsak paprikával készül, így fontos, hogy legyen jó őrölt paprika a spájzban. A Magyar Konyha magazin és a Pannon Gasztronómiai Akadémia közös tesztjén ezúttal ez az alapvető fontosságú fűszerünk került a zsűri elé.

Sváb és tót atyafiak esete a disznóval

Ahogyan a háztáji sertéstartás lassan kikopik a hazai vidék arculatából, úgy a házaknál a disznóölés is egyre ritkább. A hozzá kötődő gasztronómiai hagyományainkat azonban kár lenne veszni hagyni, így a sváb savanyú máj, a húsos táska és a zsemlés hurka készítőinek mozdulatait érdemes közelről figyelni a budakeszi sváb disznótoron.

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. 9
  10. 10
  11. 11
  12. 12
  13. 13
  14. 14
  15. 15
  16. 16
  17. 17
  18. 18
  19. 19
  20. 20
  21. 21
  22. 22
  23. 23
  24. 24
  25. 25
  26. 26
  27. 27
  28. 28
  29. 29
  30. 30
  31. 31
  32. 32
  33. 33
  34. 34
  35. 35
  36. 36
  37. 37
  38. 38
  39. 39
  40. 40
  41. 41
  42. 42
  43. következő »

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.