Ízvadászat » Magyar ízek
Nem egyforma tojások
A húsvéti sonka elmaradhatatlan kísérője a sonkalében főtt tojás, ha máskor már nem is, ilyenkor biztos kerül néhány a sonkaszeletek és a torma mellé a reggelihez megterített asztalra. A tojás ma már a ráérősebb reggeliknek sem annyira elmaradhatatlan része, de továbbra is számtalan étel és ital kihagyhatatlan összetevője.
Vendvidéki kaszálógyümölcsös
A Vadvirág Méhes- és Füveskert tulajdonképpen egy védett kaszálógyümölcsös a Vendvidéken, ahol Gyenes Csilla és Galambos Gyula gyógyító kertet álmodott meg.
Belvárosi (gasztro) Piac
A piacok mindig is színterei voltak a jóízű közösségi étkezéseknek. Már az ókori görögök is sokat és jóízűen ettek az Agorán. A korabeli athéniak helytelenítették, ha valaki az Agorán vásárolt étket a piaci séta közben fogyasztotta el. Leülni illendőnek számított, ahogy például a Belvárosi Piacon is az.
Húsz évet kell várni arra, hogy strucchúst együnk?
A strucc ősi állat, idősebb az embernél. A húsa leginkább a borjúéhoz hasonlít, és legalább annyiféleképpen el lehet készíteni, mint bármilyen szárnyasét. S bár a világ egyik legegészségesebb húsa, a magyar ember mégis alig eszi, mert nem ismeri.
Hencz homoktövis Szegedről
A homok aranya, az istenek éléskamrája, az egészség tára, Szibéria ananásza – ilyen és ehhez hasonló magasztos jelzőkkel illetik a homoktövist. A fanyar ízű bogyónak tulajdonított csodatévő hatás nem divathóbort, kiállja az idő – és a laboratóriumi vizsgálatok – próbáját.
Majoránna – a szagos pelyva
Föld feletti virágos szárát már az ókorban használták gyógy- és fűszerként. Szaga és íze jellemzően fűszeres. A majorannából készült olaj a gyógyászatban főleg étvágygerjesztő, szélhajtó és izzasztó hatása miatt kedvelt.
GasztroHírek
Sikeres a Nébih komplex oktatási programja
2019. 02. 20.
Gasztrokalendárium
Becherovka Miskolci Farsang
2019. 02. 22. - 2019. 02. 24. (Miskolc)
Gasztrohegy
2019. 02. 22. - 2019. 02. 24. (Badacsony)