Ízvadászat »  Magyar ízek

Friss zöldségek az étlapon

Tavaly nyáron határozta el Litauszki Zsolt, a Zsidai éttermek kreatív séfje, hogy a budapesti nagybani piac változó minőségű kínálata helyett kistermelőktől vásároljon zöldségeket.

Szerelem gerjesztője: a csombor

Egyik legkedveltebb és legősibb fűszernövény az egynyári lágyszárú, mediterrán eredetű, kerti borsfű vagy borsika, melyet Erdélyben csombornak hívnak. Illata a kakukkfűére emlékeztető, íze aromás, fűszeres. Nehezen nélkülözhető a jó konyhán; felejthetetlen karakterű szereplője a jobb ételeknek.

A Baumgartner család mangalica-édenkertje

Az autósport és a sertéstartás között első pillantásra kevés az átfedés, pedig egy férfi szívét egy évekig érlelt sonka ugyanúgy képes megdobogtatni, mint egy versenyautó. Jó példa erre Baumgartner Zsolt és édesapja, Antal: miután a mangalicájukból készült tarja rangos olasz elismerést kapott, a Magyar Konyha Termelői Díjat is elnyerték.

A meggy

A cseresznye szezonját a meggy időszaka követi. A meggyet nem tartjuk tipikusan „magyaros” gyümölcsnek, hiszen egész Európában, a hűvösebb vidékeken is elterjedt. Ugyanakkor a nálunk termő meggy más jellegű, mint amit Nyugat-Európában általában meggy alatt értenek, és meggytermelésünk világviszonylatban is számottevő: a ranglista 7-8. helyét foglaljuk el.

Paprikás tsibe, pisellye

A címben szereplő néven fordul elő első alkalommal 1830-ban, Czifray István szakácskönyvének negyedik kiadásában a paprikás csirke. Mert bármilyen hihetetlen, egyik legfőbb nemzeti...

Spárga

Nemesi udvarok konyhakertjének volt elmaradhatatlan növénye a spárga, amit XIV. Lajos uralkodása alatt „a királyok zöldsége, a zöldségek királya” névvel illettek, és Németországban...

  1. « előző
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. 6
  8. 7
  9. 8
  10. 9
  11. 10
  12. 11
  13. 12
  14. 13
  15. 14
  16. 15
  17. 16
  18. 17
  19. 18
  20. 19
  21. 20
  22. 21
  23. 22
  24. 23
  25. 24
  26. 25
  27. 26
  28. 27
  29. 28
  30. 29
  31. 30
  32. 31
  33. 32
  34. 33
  35. 34
  36. 35
  37. következő »

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.