Ízvadászat »  Magyar ízek

Visszatérhet a galamb az asztalunkra

Sokáig keveset lehetett hallani Magyarországon erről az alapanyagról, nehéz is volt hozzájutni. Pedig sokak emlékében él még, hogy a nagypapa, nagymama időről időre felment a galambdúcba vagy a padlásra, és jó pár galambfiókot hozott a család asztalára. Dunaföldváron jártunk a Bálint-galamboknál.

Az Auguszt cukrászda legendás bejglije

Ha karácsony, akkor bejgli – ez az édesség elválaszthatatlan Magyarországon az ünneptől, az ünnepi készülődéstől.

Bogyódombi mesék

A siófoki Bogyódomb Gyümölcsműhely családi gazdaság. Bár teljes munkaidőben csak az édesanya foglalkozik a manufaktúrával, a családfő és a két gyermek is kiveszi részét az otthoni munkából. Az iskola befejezésével kezdődik a ribiszkeszedés, augusztusra beérik a som, szeptemberben szedhető a homoktövis, majd lekerül a fáról a birs is.

Vajak kenyérre, lábasba

A vaj alapvető élelmiszereink közé tartozik. Kenyérrel, magában is fogyasztjuk, de főzéshez-sütéshez, mártásokhoz, sütemények alapanyagaként is használjuk. A Magyar Konyha magazin és a Pannon Gasztronómiai Akadémia tesztsorozatában legutóbb a Magyarországon beszerezhető legjobb vajakat igyekeztünk megtalálni.

Mi fán terem a som?

A somot illetően a kollektív tudatban szakadék keletkezett, véli Jankó Gábor és Aradi Péter. Ezért úgy döntöttek, ezt az emlékezeti lyukat befoltozzák, visszahozzák az őshonos gyümölcsöt a köztudatba, és létrehozták a Húsos Som Társaságot. A som finom, egészséges, sokféleképpen feldolgozható. De van egy komoly probléma.

A Séf és a Kertész

Sütőtök, homoktövispüré, csipkebogyómag-olaj, mogyoró. Cékla, csillagánizs, kakukkfű és csili: néhány példa arra, hogy a Séf és a Kertész szerelméből milyen különleges ízvilágú zöldségkrémek születhetnek. Horváth Gábor, a mádi Gusteau Kulináris Élményműhely egykori séfje és felesége, Török Patrícia saját útjukra léptek.

  1. « előző
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. 6
  8. 7
  9. 8
  10. 9
  11. 10
  12. 11
  13. 12
  14. 13
  15. 14
  16. 15
  17. 16
  18. 17
  19. 18
  20. 19
  21. 20
  22. 21
  23. 22
  24. 23
  25. 24
  26. 25
  27. 26
  28. 27
  29. 28
  30. 29
  31. 30
  32. 31
  33. 32
  34. 33
  35. 34
  36. 35
  37. 36
  38. 37
  39. 38
  40. 39
  41. 40
  42. 41
  43. következő »

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.